Bahçeli'nin İttifak Resti Siyaseti Karıştırdı! Erdoğan Kurmaylarını Uyardı

Bahçeli'nin İttifak Resti Siyaseti Karıştırdı! Erdoğan Kurmaylarını Uyardı

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "AK Parti ve CHP ittifak yapsın, 6'lı masa da destek versin" çıkışı, AK Parti'de geniş yankı uyandırdı. Kimileri bu çıkışı ittifak içinde "çatlak" olarak yorumlarken, AK Partili kurmaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerini "Aman ha, Cumhur İttifakı'na zarar verecek bir söz veya davranış içerisinde olmayın" diyerek uyardığını belirtti.

Erdoğan'dan Uyarı: "Aman Ha"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Meral Akşener, Özgür Özel ve Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile yaptığı görüşmelerin ardından, MHP lideri Bahçeli'nin ittifakın dağılabileceğine dair açıklamaları geldi. Bu açıklamalar, AK Parti'de tedirginlik yarattı ve Erdoğan'ın kurmaylarını "Aman ha" diyerek uyardığı iddia edildi.

"Normalleşme Türkiye'de Eksen Değişikliği Yapabilir"

Erdoğan'ın yaptığı görüşmelerin ardından, gözler Cumhur İttifakı ortağı MHP'ye çevrildi. Kulislerde, "Normalleşme adımlarının Bahçeli'de, Türkiye'de bir eksen değişikliğine neden olabileceği endişesi" yarattığı konuşuluyor. Bahçeli'nin "AK Parti ve CHP ittifak yapsın, 6'lı masa da destek versin" çıkışının bu endişeden kaynaklandığı ifade ediliyor.

AK Parti'den Açıklama: "Cumhurbaşkanı Bizi Uyarıyor"

Türkiye gazetesine göre, AK Parti kaynakları, "Bu açıklama Cumhurbaşkanı ile görüşülerek yapılmış bir açıklamadır. Cumhur İttifakı sıradan bir işbirliği değildir. Hem biz hem de Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Bahçeli ve MHP'yi çok önemsiyoruz. Her toplantıda Cumhurbaşkanı bize 'Aman ha, Cumhur İttifakı'na zarar verecek bir söz veya davranış içerisinde olmayın' diye uyarıyor" şeklinde değerlendirme yaptı.

"Cumhur İttifakı 15 Temmuz Ruhu ile Kuruldu"

AK Parti Grup Başkan Vekili Emin Akbaşoğlu, "Cumhur İttifakı kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Bu konuda irademiz nettir" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ise Cumhur İttifakı'nın 15 Temmuz ruhuyla kurulduğunu belirterek, "Bugüne kadarki ittifak girişimlerini günü kurtarmak üzerine inşa edenlerin, bu ilkeli bir araya gelişi idrak etmesini beklemiyoruz" mesajını verdi.

 Erdoğan, Bahçeli ile Görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İspanya'ya gidişinde uçakta kurmayları ile yaptığı değerlendirmede, yurtdışı seyahatinden döndükten sonra Bahçeli ile görüşeceği öğrenildi. Bu görüşme, ittifakın geleceği açısından önemli bir dönemeç olarak görülüyor.

Önceki Haber AK Parti'den Özgür Özel'in Eleştirilerine Sert Tepki: "Bu Bir Siyasi Saldırganlıktır"
Sonraki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-7 Zirvesi'nde Biden ile Görüştü
Benzer Haberler