Sinan Ateş Davasında Yeni İddia: "Ateş'i Arkadaşı Vurdu"

Sinan Ateş Davasında Yeni İddia:

Ankara'da eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in suikast sonucu öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı dava sürüyor. Tetikçi Eray Özyağcı'nın avukatı Ziynettin Aktürk, kamera kayıtları ve otopsi raporuna dayanarak Sinan Ateş'i arkadaşı Selman Bozkurt'un vurduğunu iddia etti.

Davanın Gelişmeleri

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili 22 sanığın yargılandığı davada, avukatlar Sinan Ateş'in arkadaşları tarafından vurulduğunu öne sürdü. Azmettirici olarak yargılanan Doğukan Çep, "Evet, ben azmettirdim. Ayağından vurduk ama kimin mermisiyle öldü? Şaibe var. Eray sıkıyor, Sinan düşüyor, ardından Eray'ın Sinan'ı karnından vurması mümkün değil. O açı Selman'ın açısı" dedi.

Savunma ve İddialar

Eray Özyağcı'nın avukatı Ziynettin Aktürk, müvekkilinin sadece Sinan Ateş'in ayaklarına ateş ettiğini ve kaçarken "Reisi vurduk" diye sesler duyduğunu söyledi. Aktürk, müvekkilinin amacının yaralamak olduğunu belirtti ve "Müvekkilim üç kez ateş etti ve hepsi Ateş'in ayaklarına isabet etti. Ateş'in yanında bulunan Selman Bozkurt, müvekkilime doğru ateş ederken, müvekkilim kaçtı. Bu kaçış sırasında iki kez daha ateş etti ve Bozkurt'u yaraladı. İlk amaç yaralama olduğu için ayaklarından vurup kaçmayı planlıyordu. Kaçarken arkasından ateş edildiği için karşılık vermek zorunda kaldı" ifadelerini kullandı.

Otopsi ve Kamera Kayıtları

Aktürk, otopsi raporu ve kamera kayıtlarının Ateş'in arkadaşları tarafından vurulduğunu gösterdiğini savundu. "Özyağcı'nın öldürme niyeti olsaydı, başını hedef alırdı. Sinan Ateş'i, yanında bulunan arkadaşı Selman Bozkurt öldürüyor. Güvenlik kamerası kayıtları ve otopsi raporu da bunu gösteriyor" dedi.

Ayşe Ateş'in Tepkisi

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tetikçi ve azmettiricinin savunmalarını yalanladı. Ayşe Ateş, olay yerinde üç silah kullanıldığını ve Ateş'in bedenine isabet eden kurşunların arkadaşlarının silahlarından çıkmadığını belirtti. "Kriminal Polis Laboratuvarı, Ateş'in arkadaşlarının teslim ettiği silahların Ateş'i vuran kurşunlarla eşleşmediğini tespit etti. Ateş'in bedenine isabet eden kurşunlar üçüncü bir silahtan çıkmıştı ve bu silahın yerini tetikçi hatırlamıyorum diyerek açıklamıyordu" dedi.

Otopsi Raporu

Otopsi raporunun da Ateş'in karşıdan vurulduğunu doğruladığını belirten Ayşe Ateş, "Kafasından giren mermi çenesinin altından çıkıyor, ön tarafından giren kurşun sırtından çıkıyor. Olay anının görüntüleri izlendiğinde, tetikçinin ateş ettiği, sonrasında Ateş'in düştüğü ve devamında tetikçinin karşıdan ateş etmeye devam ettiği görülüyor" ifadelerini kullandı.

Önceki Haber 9. Yargı Paketi TBMM'de: Kadınların Soyadı Kullanımına Yeni Düzenleme
Sonraki Haber Başkanlık Odasında Haciz Şoku: Atakum Belediyesi'nde Kriz Büyüyor!
Benzer Haberler