Sinan Ateş Suikastı Davasında Flaş Gelişme: 10 Sanığa Tahliye!

Sinan Ateş Suikastı Davasında Flaş Gelişme: 10 Sanığa Tahliye!

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da öldürülmesiyle ilgili davanın beşinci duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, aralarında Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz ve Ufuk Köktürk'ün de bulunduğu 10 sanığı, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye etti. Bu isimlerden Karadeniz'in evinde çelik kasa ve toprak altına gömülü cephanelik bulunmuştu.

Duruşmanın Detayları

Mahkeme heyeti, davayı 19 Temmuz'a kadar erteledi. Tahliye edilen Erdem Karadeniz'in Beykoz'daki evinde 4 Ocak 2023'te yapılan aramada çelik kasa ve toprak altına gömülü poşet içinde 6 tabanca ve 314 fişek bulunmuştu.

CHP'li Vekil Mahkeme Salonundan Çıkarıldı

Duruşma sırasında CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, mahkeme başkanına sataştığı gerekçesiyle salon dışına çıkarıldı.

Tanık İfadeleri

Duruşmada tanıklar dinlendi. Tanık Yusuf Mert, olay günü sipariş götürürken kaçan şahısları gördüğünü belirtti. Tanık Yavuz Süleymanoğlu ise sanık Aytaç Ataç'ı tanıdığını ve olay sonrası kendisine "Sinan Ateş'i öldürmüşler" dediğini aktardı. Tanık Gönül Ergin, silah sesi duyduğunu ve birinin elinde silahla koştuğunu gördüğünü söyledi. Tanık Ahmet Keçik, olay günü Sinan Ateş'in yanında olduğunu ve ateş açıldığında kendini savunmak için Ateş'in silahını aldığını anlattı.

Sanıkların Savunmaları

Doğukan Çep'in avukatı, tetikçi Eray Özyağcı'nın "Reisi vurduk" ifadesine dair Ahmet Keçik'e soru sordu. Keçik, Ateş'e "Reis" demediğini belirtti. Duruşmada daha sonra tanık Gökhan Türkmen dinlenildi. Türkmen, sanıklardan Alper Atay'ın kendisinden bir oda istediğini ve bu odayı kimin için istediğini bilmediğini söyledi.

Dünkü Duruşmada Yaşananlar

Önceki duruşmada Ateş'in eşi ve annesi ifade vermişti. Ateş'in annesi, oğlunun kendisine suikast düzenleneceğini söylediğini anlatarak duruşma sırasında fenalaşmıştı.

Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, oğlunun katillerinin mahkemeye çıkması için 18 ay beklediğini ve oğlunu öldürenlerden hesap sorduğunu dile getirdi.

Önceki Haber Özgür Özel, Şam'a Gidiyor: "Esad ile Sığınmacı Sorununu Çözmeye Çalışacağım"
Sonraki Haber SHP 14 Yıl Sonra Yeniden Kuruldu! Gözler Kılıçdaroğlu'nda
Benzer Haberler