Yunan Bakan Türkiye'yi Hedef Aldı, MSB'den Sert Yanıt Geldi

Yunan Bakan Türkiye'yi Hedef Aldı, MSB'den Sert Yanıt Geldi

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Güney Kıbrıs ziyaretinde yaptığı açıklamalarda Türkiye'yi hedef aldı. Dendias, "Kıbrıslı Türklerin utanç şenliklerini ve İşgalci Türk Ordusu'nun yarım asırdır Kıbrıs'ta hukuk dışı varlığını en kesin şekilde kınıyoruz" ifadelerini kullandı. Bu sözlere Milli Savunma Bakanlığı (MSB) sert bir yanıt verdi.

Yunan Bakan Dendias'ın Açıklamaları

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Güney Kıbrıs'ta yaptığı konuşmada, Türkiye'yi sert ifadelerle eleştirdi. Dendias, "15 Temmuz 1974'te yaşanan etnik darbenin ardından 50 yıl geçti. Kıbrıs'ta demokrasiyi savunan savaşçılara ve işgale karşı direnenlere en derin saygılarımı sunuyorum. Kıbrıslı Türklerin utanç verici şenliklerini ve İşgalci Türk Ordusu'nun Kıbrıs'taki varlığını kınıyoruz" dedi.

MSB'den Yanıt Gecikmedi

Milli Savunma Bakanlığı, Dendias'ın açıklamalarına hızlı bir şekilde yanıt verdi. MSB, Yunan Bakan'ın açıklamalarını "düzeysiz, yalan ve iftira dolu" olarak nitelendirerek, şiddetle kınadı. Açıklamada, "Kıbrıs Türk halkını Rum zulmünden kurtaran kahraman Türk ordusu, 1974'ten bu yana adada barışı ve huzuru sağlamıştır. Yunanistan'ın darbeci rejimi yıkarak demokrasiye dönmesini mümkün kılan Türk askerinin cesaretidir. Mehmetçik, Kıbrıs'ta barışın teminatı olmaya devam edecektir" denildi.

MSB ayrıca, Dendias'ı Türkiye ve Yunanistan liderlerinin ilişkileri yapıcı bir şekilde ilerletme çabalarını baltalamaktan vazgeçmeye çağırdı. "Sayın Dendias'ın, Türk ve Yunan halkları arasına fitne sokma girişimleri sonuçsuz kalacaktır" ifadeleriyle açıklama sona erdi.

Önceki Haber Trump'ın Kongresinde Hareketli Anlar: Polis Bıçaklı Saldırganı Vurdu
Sonraki Haber Medvedev: "Ukrayna'nın NATO Üyeliği Savaş Anlamına Gelir"
Benzer Haberler