Yıllık 9 Milyon Yolcu Kapasiteli Çukurova Uluslararası Havalimanı Açıldı

Yıllık 9 Milyon Yolcu Kapasiteli Çukurova Uluslararası Havalimanı Açıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde inşa edilen Çukurova Uluslararası Havalimanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Erdoğan, havalimanının yıllık 9 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu ve 214 bin metrekarelik kapalı alana yayıldığını belirtti. Ayrıca, havalimanının Akdeniz bölgesindeki tüm vatandaşların ihtiyaçlarına uygun şekilde inşa edildiğini vurguladı.

Havalimanı Ekonomiye Katkı Sağlayacak

Erdoğan, Çukurova Havalimanı'nın bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını, ticaret, turizm ve tarımsal üretim alanlarında önemli bir rol oynayacağını ifade etti. Havalimanının yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlayacağını ve Adana ile Mersin'in ortasında stratejik bir konumda yer aldığını belirtti.

Şakirpaşa Havalimanı Kapanmayacak

Erdoğan, Şakirpaşa Havalimanı'nın kapanmayacağını, ticari uçuşlar için Çukurova Havalimanı'nın, eğitim uçuşları için ise Şakirpaşa Havalimanı'nın kullanılacağını açıkladı. Ayrıca, muhalefetin yatırımları gölgelemeye çalıştığını ve halkın kaynaklarının sorumsuzca harcanmasına karşı eleştirilerini dile getirdi.

Paris'teki Harcamalar Eleştirildi

Konuşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Paris'te "İstanbul Evi" açması üzerinden eleştiren Erdoğan, ülke kaynaklarının Paris'te müsrifçe harcanmasına tepki gösterdi. Erdoğan, bu tür harcamaların yerine ülke kaynaklarının daha faydalı alanlara yönlendirilmesi gerektiğini savundu.

Önceki Haber Altın Üretiminde Duraklama Olmadı
Sonraki Haber Avrasya Tüneli Geçiş Ücretine Büyük Zam
Benzer Haberler