Tunceli’de 4 Asker Şehit Oldu: Acı Haberler Yürekleri Dağladı

Tunceli’de 4 Asker Şehit Oldu: Acı Haberler Yürekleri Dağladı

Tunceli’de zırhlı askeri aracın şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 4 askerimiz şehit oldu, 1 askerimiz ise ağır yaralandı. Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı'nın eşi Gizem Büyükçaylı'nın, aynı gün doğum yapması haberi acıyı bir kat daha artırdı.

Kazanın Detayları ve Şehitlerimizin Kimlikleri

Kaza, Tunceli’nin Ovacık ilçesi Kuşluca ve Bilgeç köyleri arasında meydana geldi. Zırhlı aracın henüz belirlenemeyen bir nedenle şarampole yuvarlanması sonucu Jandarma Uzman Çavuş Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş şehit oldu. Yaralı asker ise helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Ülke Genelinde Yas: Bayrak Töreni Öncesi Saygı Duruşu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tüm okullarda bayrak töreni öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı. Bakan Tekin, vatan uğruna can veren şehitlerimizin hatırasını yaşatmak için böyle bir karar alındığını belirtti.

Şehitlerimizin Acı Haberleri Memleketlerine Ulaştı

Zonguldaklı Jandarma Uzman Çavuş Ömer Eroğlu’nun acı haberi ailesine ulaştı ve evine Türk bayrakları asıldı. Osmaniye’de yaşayan Uzman Çavuş Mehmet Aykanat’ın şehadet haberi annesine verildi, sokak bayraklarla donatıldı. Tokat’ta şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş’in ailesine de acı haber verildi ve evde taziye çadırı kuruldu. Şehit Orhan Burak Büyükçaylı’nın ailesi de büyük acı yaşarken, eşi Gizem Büyükçaylı’nın aynı gün erkek bebek dünyaya getirdiği öğrenildi.

Bakan Yerlikaya’dan Başsağlığı Mesajı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı askerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin makamları âli olsun," ifadelerini kullandı.

Önceki Haber Narin Güran'ın Ölümü: Adli Tıp Raporu İlk Bulgularını Açıkladı
Sonraki Haber İstanbul ve Birçok İl İçin Sağanak Yağış Uyarısı
Benzer Haberler