Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki Konuşması Türkiye'den Tepki Aldı

Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki Konuşması Türkiye'den Tepki Aldı

ABD'nin başkenti Washington'da Kongre'de konuşma yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kongre üyeleri tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Bu durum, Türkiye'den tepki çekti. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Uluslararası mahkemelerde yargılanan bir katliamcıyı ayakta alkışlayan topluluk, bu katliamın ortakları olarak insanlığın hafızasına kazınmıştır" dedi.

Kongre'deki Gerilim

Netanyahu'nun konuşması sırasında, Filistin kökenli Temsilciler Meclisi üyesi Rashida Tlaib "Savaş suçlusu" yazılı bir pankart kaldırdı. Bir başka katılımcı ise İsrailli esirlerin serbest bırakılması için "Anlaşmayı şimdi yapın" yazılı sarı bir tişört giydi. Başkan Yardımcısı ve Demokratların başkan adayı olması beklenen Kamala Harris, Netanyahu'nun konuşmasına katılmadı.

Netanyahu'nun Açıklamaları

Netanyahu, Gazze'deki savaşı "medeniyet ve barbarlık arasında bir savaş" olarak tanımladı. İsrail'in Gazze'ye yerleşme niyeti olmadığını, ancak Gazze'de üstün güvenlik kontrolüne ihtiyaç duyduklarını belirtti. ABD Başkanı Joe Biden'a İsrailli esirlerin kurtarılması için teşekkür eden Netanyahu, Biden'ın uzun süredir İsrail'in dostu olduğunu vurguladı.

Protestoculara Sert Sözler

Netanyahu, Kongre dışında kendisini protesto edenlere "İran'ın kullanışlı ahmakları" diyerek hakaret etti. Göstericilere yönelik, "Eşcinseller Gazze'yi destekliyor" pankartlarının "Tavuklar KFC'yi destekliyor" pankartı kadar anlamsız olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Tepkisi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Netanyahu'nun ayakta alkışlanmasına tepki gösterdi. "Uluslararası mahkemelerde yargılanan bir katliamcıyı alkışlayanlar, bu katliamın ortaklarıdır" dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz da Netanyahu'nun gördüğü teveccühü utandırıcı ve endişe verici olarak nitelendirdi. Yılmaz, insani hukukun ve mazlum Filistin halkının yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Önceki Haber Rusya'da Bombalı Saldırı Yapan Terörist Bodrum'da Yakalandı
Sonraki Haber Elon Musk, Netanyahu'nun Konuşmasını Coşkuyla İzledi
Benzer Haberler