Rusya'da Bombalı Saldırı Yapan Terörist Bodrum'da Yakalandı

Rusya'da Bombalı Saldırı Yapan Terörist Bodrum'da Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rusya'da bombalı saldırı düzenleyen teröristin Bodrum'da yakalandığını açıkladı. Saldırganın Rusya vatandaşı Evgenii Serebriakov olduğu ve saldırıda iki kişinin yaralandığı bilgisi de paylaşıldı.

Rus Yetkililer Türkiye ile İrtibata Geçti

Bakan Yerlikaya, Rusya Interpol Birimi'nin bugün saat 10.30'da Türk yetkilileri arayarak, Evgenii Serebriakov'un Moskova'da bombalı araçla saldırı düzenlediğini ve ardından Moskova-Bodrum uçağıyla Türkiye'ye geldiğini bildirdiğini söyledi. Yapılan incelemelerde Serebriakov'un saat 09:40'ta Bodrum Havalimanı'na giriş yaptığı, Interpol Aranan Şahıslar Veri Tabanı'nda (e-ASF) ve UYAP'ta kaydının olmadığı belirlendi.

Operasyonun Detayları

Olayla ilgili olarak İstihbarat Başkanlığı, Interpol/Europol Daire Başkanlığı, MİT, Göç İdaresi Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü arasında koordinasyon sağlandı. Rusya Interpol Birimi'nden alınan kimlik bilgileri ve fotoğraflarla eşleşen Evgenii Serebriakov, bugün Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Bodrum'da yakalandı.

Bakan Yerlikaya'dan Tebrik

Bakan Ali Yerlikaya, operasyonu başarıyla yürüten emniyet mensuplarını tebrik etti.

Önceki Haber Etna Yanardağı 4 Yıl Sonra Yeniden Faaliyete Geçti! Hava Trafiği Durdu
Sonraki Haber Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki Konuşması Türkiye'den Tepki Aldı
Benzer Haberler