MHP'den HÜDA PAR'ın Anayasa'nın 4. Maddesi Eleştirisine Yanıt

MHP'den HÜDA PAR'ın Anayasa'nın 4. Maddesi Eleştirisine Yanıt

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesinin kaldırılması gerektiğine dair açıklamaları gündemde tartışma yarattı. Bu sözler üzerine, Cumhur İttifakı ortağı MHP’den de dikkat çeken bir açıklama geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, “Anayasa'nın ilk 4 maddesi ile ilgili başlatılmak istenen tartışmalar boş ve beyhudedir” diyerek tepki gösterdi.

"Tartışmalar Boş ve Beyhudedir"

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Türkiye'nin yeni bir anayasa ihtiyacını vurgulayarak, mevcut Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışmaları anlamsız bulduklarını belirtti. Özdemir, "MHP’nin bu konudaki duruşu ve kararlılığı nettir" ifadelerini kullandı.

CHP’ye Sert Yanıt

Özdemir, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına da yanıt verdi. Özdemir, “CHP’nin anayasanın ilk dört maddesini değiştirme iddialarında bulunması ve MHP’yi tartışmaya açma çabaları trajikomiktir” dedi.

Yapıcıoğlu Ne Demişti?

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı bir televizyon programında Anayasa'nın 4. maddesinin kaldırılması gerektiğini söyleyerek, bu maddenin gelecek nesillerin iradesine ipotek koyduğunu savundu.

Özgür Özel: "Kim Kimle Beraber?"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yapıcıoğlu'nun sözlerine tepki göstererek, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye “Sen bu HÜDA PAR’a ne diyorsun? Kimler kimlerle beraber?” şeklinde seslenmişti.

Önceki Haber MİT Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Liderleriyle Ankara'da Görüştü
Sonraki Haber Erdoğan'ın Başdanışmanından Yapıcıoğlu'na Anayasa Yanıtı
Benzer Haberler