Lübnan'daki Çağrı Cihazı Patlamaları Türkiye'de de Olabilir mi?

Lübnan'daki Çağrı Cihazı Patlamaları Türkiye'de de Olabilir mi?

Lübnan'da Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarına yönelik siber saldırıda 9 kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi yaralandı. Bu olay Türkiye'de de benzer bir saldırı riski olup olmadığını gündeme getirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'de çağrı cihazlarının neredeyse hiç kullanılmadığını belirterek, bu cihazlar özelinde bir risk olmadığını vurguladı.

MOSSAD İddiası Gündemde

Lübnan’da yaşanan bu saldırı, dünya genelinde şok etkisi yaratırken, İsrail istihbarat teşkilatı MOSSAD’ın bu saldırıda yer aldığı iddia edildi. Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, patlamaların çoğunlukla el ve karın bölgesinde yaralanmalara neden olduğunu açıkladı.

Türkiye'de Benzer Bir Risk Yok

Türkiye'de de benzer bir saldırı ihtimali merak edilirken, Bakan Uraloğlu, çağrı cihazlarının Türkiye'de yaygın olmadığını ve bu yüzden benzer bir risk bulunmadığını belirtti. Uraloğlu, mobil haberleşmenin cep telefonlarıyla daha yaygın olduğunu, bu nedenle Türkiye'de çağrı cihazlarının kullanımının çok düşük olduğunu ifade etti.

Siber Güvenlik Çalışmaları Devam Ediyor

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin siber güvenlik konusunda dünya çapında ilk 10 ülke arasında yer aldığını belirterek, her gün 400'ün üzerinde siber saldırıyı önlediklerini söyledi. Türkiye'nin bu alanda güvenli olduğunu belirten Uraloğlu, yine de yapılacak daha çok iş olduğunu vurguladı.

Önceki Haber Erdoğan'ın Başdanışmanından Yapıcıoğlu'na Anayasa Yanıtı
Sonraki Haber 16 İlin Valisi Değişti: Yeni Valiler Kararnamesi Yayımlandı
Benzer Haberler