Merih Demiral Krizi: Almanya'nın Şikâyeti Üzerine UEFA Soruşturma Başlattı

Merih Demiral Krizi: Almanya'nın Şikâyeti Üzerine UEFA Soruşturma Başlattı

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, milli futbolcumuz Merih Demiral'ın Avusturya maçında yaptığı bozkurt işareti sebebiyle UEFA'dan yaptırım talep etti. Bu talep üzerine UEFA, Demiral hakkında soruşturma başlattı ve konu gündem yarattı. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Merih Demiral'ın Gol Sevinci Olay Yarattı

2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen A Milli Futbol Takımımızda, iki gol atan Merih Demiral'ın gol sevinci dikkat çekti. Demiral, bozkurt işareti yaparak, "Türk olmaktan gurur duyuyorum ve bunu her seferinde belirtiyorum. Gol sevincim de bunun bir ifadesi," dedi.

Almanya İçişleri Bakanı'ndan Yaptırım Talebi

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Merih Demiral'ın gol sevincini hedef alarak UEFA'dan yaptırım istedi. UEFA, Demiral hakkında disiplin soruşturması başlattığını duyurdu.

AK Parti'den Tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Faeser'in açıklamasına ve UEFA'nın soruşturmasına tepki göstererek, "Almanya İçişleri Bakanı'nın Milli futbolcumuz Merih Demiral'ın gol sevincini hedef alan açıklamaları ve UEFA'nın başlattığı soruşturma kabul edilemez. Irkçılık ve faşizm arayanlar, Avrupa'da son zamanlardaki seçim sonuçlarına odaklanmalıdır," dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi, konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynanan maç sonrası UEFA'nın Merih Demiral hakkında disiplin soruşturması açması kabul edilemez. Almanya'nın tepkileri yabancı düşmanlığı içermektedir. Bir spor müsabakasındaki sevinç kutlamasında kullanılan tarihi ve kültürel bir sembole yönelik siyasi amaçlı tepkileri kınıyoruz," denildi.

Önceki Haber Türkiye'nin EURO 2024 Başarısı Avrupa Basınında Büyük Yankı Uyandırdı
Sonraki Haber Merih Demiral'dan UEFA'ya Gönderme: "Yüksel Türk!"
Benzer Haberler