Türkiye'nin EURO 2024 Başarısı Avrupa Basınında Büyük Yankı Uyandırdı

Türkiye'nin EURO 2024 Başarısı Avrupa Basınında Büyük Yankı Uyandırdı

EURO 2024'te Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen Türkiye, Avrupa basınında geniş yer buldu. Almanya, Fransa, İspanya, İtalya ve İngiltere başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin spor gazeteleri, milli takımımızın bu büyük başarısını manşetlerine taşıdı.

Avrupa Basınından Manşetler:

AS: "Ralf Rangnick'i Çılgına Çevirdi"

"Türk stoper, Real Madrid'li oyuncunun asistleriyle iki gol attı. Avusturya zaman zaman üstünlük kurdu, ancak Türkiye'nin direnci kahramanca oldu."

L'EQUIPE: "Merih'ten Çifte Mucize"

"Türkiye, Avusturya'yı şaşırtarak çeyrek finale yükseldi. Merih Demiral'ın iki golü sayesinde Türkiye, Salı akşamı Avusturya'yı 2-1 yendi ve Hollanda ile karşılaşacak."

MARCA: "Unutulmayacak Bir Geceydi"

"Arda Güler yaratıyor, Merih Demiral uyguluyor, Mert Günok kurtarıyor... ve Türkiye hayal kuruyor. Leipzig'de unutulmayacak bir geceydi. Türkiye, çeyrek finalde Hollanda'ya karşı oynayacak."

Corriere dello Sport: "Kenan ve Arda Tarihe Geçti"

"Türkiye, Avrupa Şampiyonaları ve Dünya Kupaları'nda iki 20 yaş altı oyuncusunu sahaya süren ilk takım oldu (Arda Güler ve Kenan Yıldız)."

Gazzetta dello Sport: "Aşağılanmayı Telafi Ettiler"

"Merih Demiral abarttı: Avusturya'ya karşı iki gol attı, Montella'nın Türkiye'si çeyrek finalde."

BILD: "Merih Sahanın En Büyük Kahramanı"

"Vincenzo Montella'nın takımı, Leipzig'de gizli favori Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Savunma oyuncusu Merih Demiral sahanın en büyük kahramanıydı."

The Sun: "Bir Ülkenin Rüyasını Gerçekleştiren Çocuk"

"Merih Demiral iki gol atarak Ralf Rangnick'in takımını sersemletti ve Türkiye çeyrek finale yükseldi. Leipzig, İstanbul'a dönüşürken onun adı Almanya'da yankılandı."

Daily Mail: "Türkiye'de Tahmin Edilemeyen Bir Şey Vardı"

"Turnuva futbolunun vahşi, çiğ, ateşli bir gecesi - takımlar hayatları buna bağlıymış gibi oynadı. Avusturya büyük bir inançla geldi, ancak Türkiye'nin direnciyle baş edemedi."

Spor Mediaset: "Mert'in Eldivenleri..."

"Merih Demiral bir başyapıt, Mert Günok ise bir sanatçıdır. Türkiye, çeyrek finale yükseldi ve Mert'in eldivenleri geceyi tamamladı."

Eurosport: "Hak Edilmiş Bir Zafer"

"EURO 2024 son 16 turu maçında Türkiye, Avusturya'yı 2-1 yendi. Merih'in golleri belirleyici oldu. Türkiye, tarihinde üçüncü kez çeyrek finale yükseldi ve bu zaferi hak etti."

Önceki Haber Beşiktaş'tan Rekor Transfer: Rafa Silva Tarihe Geçti
Sonraki Haber Merih Demiral Krizi: Almanya'nın Şikâyeti Üzerine UEFA Soruşturma Başlattı
Benzer Haberler