Kariye Camii'nde 79 Yıl Aradan Sonra İlk Bayram Namazı Coşkusu

Kariye Camii'nde 79 Yıl Aradan Sonra İlk Bayram Namazı Coşkusu

Fatih'te bulunan ve İstanbul'un fethinden sonra camiye çevrilen Kariye Camii, 79 yıl aradan sonra yeniden ibadete açıldı. Bugün, Kariye Camii'nde yoğun katılımla ilk bayram namazı kılındı.

Kariye Camii Yeniden İbadete Açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde olan Kariye Camii, 21 Ağustos 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yeniden cami statüsüne kavuşmuştu. 79 yıl sonra ilk kez bayram namazı kılınan cami, vatandaşların büyük ilgisiyle doldu.

Yoğun Katılım

Çevre ilçelerden gelen vatandaşlar, erken saatlerde Kariye Camii'ne akın etti. Cami içinde yer bulamayanlar ise dışarıda hasırların üzerinde namazlarını kıldılar.

"Bir İlke Şahitlik Ettim"

Yenibosna'dan gelen Yasir Emir Gümüş, "Kariye Camii'nde ilk kez bayram namazı kılındı. Bu tarihi ana şahit olmak ve camiyi görmek için geldim. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum" dedi.

"Osmanlı Dönemi'nden Bu Yana En Kalabalık Bayram Namazı"

Bayram namazı için Kariye Camii'ne gelen Yaşar Çukurlu ise, "79 yıl sonra ilk defa burada bayram namazı kılacağız. Allah hepimizin namazını kabul etsin. Bütün Müslümanların bayramını kutluyorum" şeklinde konuştu. Kader Ali Çayır ise, "79 yıl sonra ilk defa burada bayram namazı kılınacak. Bugün Osmanlı Dönemi'nden bu yana en kalabalık bayram namazı olacak. İnşallah camiyi doldururuz" dedi.

Coşkulu Bayram Namazı

79 yıl aradan sonra ibadete açılan Kariye Camii'nde kılınan bayram namazı, vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Camiyi dolduran kalabalık, bu özel anın tadını çıkardı ve bayramın manevi atmosferini doyasıya yaşadı.

Önceki Haber Mahkemeden Hızlı Karar: İddianame Kabul, Tahliye Talebi Ret
Sonraki Haber Salda Gölü'nde Tepki Çeken Asfalt Görüntüleri
Benzer Haberler