Kabine 3 Haftalık Aranın Ardından Toplanıyor: Kritik Konular Masada

Kabine 3 Haftalık Aranın Ardından Toplanıyor: Kritik Konular Masada

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında, Kabine bugün 3 haftalık aranın ardından toplanıyor. Toplantının ana gündem maddesi, Orta Doğu'da artan gerilim olacak. İsrail'in Gazze'deki saldırıları ve İran ile Hizbullah'la olan gerginliğe karşı atılacak adımlar ele alınacak. Ayrıca terörle mücadele ve ekonomideki son gelişmeler de toplantının diğer önemli konuları arasında yer alıyor.

Orta Doğu'daki Gerilim

Kabine toplantısında, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırıları ile İran'ın yapacağı belirtilen misilleme görüşülecek. Türkiye'nin bölgedeki gerilimi azaltmak için atabileceği diplomatik adımlar değerlendirilecek. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun savaşı genişletme çabalarına karşı atılacak adımlar da tartışılacak.

Esir Takası

Geçen hafta Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gerçekleşen ve MİT'in koordinasyonunda yapılan ABD-Rusya esir takası da toplantının önemli gündem maddelerinden biri olacak.

Terörle Mücadele ve Ekonomi

Kabine toplantısında, terörle mücadele kapsamında Irak'ın kuzeyinde düzenlenen operasyonlar ve yeni operasyon planları konuşulacak. Ekonomi gündeminde ise kayıt dışı ekonomiyle mücadele ve enflasyonla ilgili gelişmeler değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından basına açıklamalarda bulunacak.

Önceki Haber YAŞ Kararları: 23 General ve Amiral Terfi Ettirildi
Sonraki Haber CHP'de Olağanüstü Kurultay Kararı: 6-9 Eylül Tarihleri Arasında Yapılacak
Benzer Haberler