YAŞ Kararları: 23 General ve Amiral Terfi Ettirildi

YAŞ Kararları: 23 General ve Amiral Terfi Ettirildi

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı. Toplantıda Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yapılan terfi ve atamalar görüşüldü. Kararlar arasında 23 general ve amiralin bir üst rütbeye, 77 albayın ise general ve amiralliğe terfi edilmesi yer aldı. Ayrıca, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun görev süresi bir yıl daha uzatıldı.

YAŞ Kararları Açıklandı

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan YAŞ kararlarını duyurdu:

1. 2024 Yılı YAŞ Kararları:

- 23 general ve amiral bir üst rütbeye yükseltildi.

- 77 albay general ve amiralliğe terfi ettirildi.

- 34 general ve amiralin görev süresi bir yıl, 455 albayın görev süresi ise iki yıl uzatıldı.

- 2 general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2024'te, 29 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2024'te emekliye ayrılacak.

- Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun görev süresi bir yıl uzatıldı.

- Halen 281 olan general ve amiral sayısı, 30 Ağustos 2024 itibarıyla 327 olacak.

2. Terfi ve Atamalar:

- Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Korgeneraller Levent Ergün ve Metin Tokel Orgeneralliğe, Tümgeneraller Tevfik Algan ve Gültekin Yaralı Korgeneralliğe terfi ettirildi.

- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Koramiral Kadir Yıldız Oramiralliğe, Tümamiraller Mustafa Kaya ve Yalçın Payal Koramiralliğe terfi etti.

- Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümgeneral Yaşar Kadıoğlu Korgeneralliğe, Tuğgeneraller Mete Kuş ve Sadık Uygur Tümgeneralliğe terfi etti.

- Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tuğgeneraller İlker Görgülü, Erman Kiraz, Mustafa Köksal, Ferat Vural, Ahmet Gülmüş, Rıfat Döner, İlhan İstanbullu, Yusuf Diker ve Zeynel Abidin Erginbaş Tümgeneralliğe terfi etti.

- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tuğamiraller Serhat Sözbir, Mehmet Emre Sezenler, Mevlüt Savaş Bilican ve Recep Erdinç Yetkin Tümamiralliğe terfi etti.

3. Dilek ve Temenniler:

- Yeni rütbe ve görev alan tüm general, amiral ve albayların milletimize, devletimize, silahlı kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileriz.

- Emekliye ayrılan general, amiral ve albaylara hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni döneminde mutluluk ve esenlikler temenni ederiz.

Yeni rütbe ve görevlerin detayları Cumhurbaşkanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınlanacaktır.

Önceki Haber Ankara'da Tarihi Mahkum Takası: 3 ABD'li ve 8 Rus Vatandaşı Ülkelerine Teslim Edildi
Sonraki Haber Kabine 3 Haftalık Aranın Ardından Toplanıyor: Kritik Konular Masada
Benzer Haberler