Kılıçdaroğlu'nun Zor Anları: "Yok Böyle Bir Şey" Dedi, Belgeler Yayınlanınca Geri Adım Attı

Kılıçdaroğlu'nun Zor Anları:

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV100'de Kübra Par’ın sunduğu canlı yayında, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile gizli bir protokol yapıldığı iddialarını kesin bir dille reddetti. Kılıçdaroğlu, "Yok böyle bir şey" ifadesini kullanarak, protokol iddialarını yalanladı. Ancak yayında Ümit Özdağ'ın belgeleri sosyal medyada paylaşmasının ardından Kılıçdaroğlu geri adım atmak zorunda kaldı.

Son zamanlarda siyasi çıkışlarıyla gündem olan Kılıçdaroğlu, TV100 ekranlarında önemli soruları yanıtladı. Programda, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Zafer Partisi ile gizli bir anlaşma yapıp yapmadığı sorulduğunda Kılıçdaroğlu, "Yok böyle bir şey" diyerek iddiaları reddetti.

İddiaları Reddetti: "Yok Böyle Bir Şey"

Kılıçdaroğlu, canlı yayında "Ümit Özdağ ile aranızda gizli bir protokol imzalandı mı? İçişleri Bakanlığı ve MİT, Zafer Partisi'ne verildi mi?" sorusuna net bir şekilde, "Hayır. İki protokol yapıldı, biri kamuoyuna açıklandı, diğeri de sonradan paylaşıldı. Yok böyle bir şey. İnternetten bakabilirsiniz, böyle bir ifade yok" yanıtını verdi.

Belgeler Yayınlanınca Geri Adım Attı

Ancak yayının devamında Kübra Par, Kılıçdaroğlu'nu zor durumda bırakan bir açıklama yaparak, "Sizin imzanızın olduğu iddia edilen bir metin var" dedi. Bu sırada Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından gizli protokol belgesini paylaştı. Bu belge, Zafer Partisi'ne bazı bakanlıkların ve atamaların tahsis edilmesini içeriyordu.

Protokol Maddeleri

Kübra Par, Ümit Özdağ’ın paylaştığı belgedeki protokol maddelerini sıraladı:

- İçişleri Bakanlığı ve iki bakanlık Zafer Partisi'ne tahsis edilecektir.

- Güvenlik, adalet ve ekonomi bürokrasisinde Zafer Partisi'nin etkili olacağı belirtilmiştir.

- Ümit Özdağ ile yapılan ortak kararlarla, Zafer Partisi’ne tahsis edilen pozisyonlara atamalar yapılacaktır.

- Zafer Partisi'nin kontrolündeki bakanlıklar, seçimden önceki yapılarında değişiklik olmadan devam edecektir.

Kılıçdaroğlu Geri Adım Attı

Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ’ın belgeyi paylaşmasının ardından, "Eğer 6'lı masa tarafından kabul edilirse, geçerliliği olacaktı. Bu metin 6'lı masa adına imzalanmamıştır. Ayrıca MİT de yok." diyerek önceki açıklamalarını düzeltti.

Önceki Haber 16 İlin Valisi Değişti: Yeni Valiler Kararnamesi Yayımlandı
Sonraki Haber Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a Siyasi Yasak ve Hapis Cezası
Benzer Haberler