FETÖ'den Biden'a Şikayet Mektubu: Türkiye'ye Baskı Yapın

FETÖ'den Biden'a Şikayet Mektubu: Türkiye'ye Baskı Yapın

FETÖ, ABD Başkanı Joe Biden’a bir mektup yazarak Türkiye’yi şikâyet etti ve Biden’dan Türk hükümetine baskı yapması konusunda istekte bulundu. Güvenlik kaynaklarına göre, FETÖ'nün içindeki çatlakları gidermek ve örgüt içindeki parçalanmayı engellemek için bu adım atıldı.

İç Çatışmalar ve Mektup

FETÖ'nün lideri Fethullah Gülen'in sağlık durumu ve başka bir yere taşınma iddiaları, örgüt içinde ciddi çatlaklar yarattı Bu çatlakları kapatmak ve üyeleri bir arada tutmak amacıyla 15 Temmuz darbe girişiminin sekizinci yıl dönümüne günler kala, ABD Başkanı Joe Biden’a bir mektup yazdılar. Mektupta, ABD’li bazı kongre üyelerinin de katkısı olduğuna dikkat çekti.

Mektubun İçeriği

FETÖ, mektubunda darbe girişiminden bahsetmeden, örgüt mensuplarına yönelik "haksız politikalar" izlendiğini vurguladı. Ayrıca, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Selahattin Demirtaş, Osman Kavala ve Yüksel Yalçınkaya kararlarına değinerek, Türkiye'yi ABD Başkanı Biden’a şikâyet etti. Mektupta, ABD’nin Türkiye’ye yaklaşımının “insan hakları temelli” olması talep edilip, Biden’ın Türk hükümetine baskı yapması konusunda istekte bulundu.

Örgütün Amacı

FETÖ, Türkiye’ye dönme çabalarını sürdürerek, tutuklu üyelerinin serbest bırakılmasını ve işlerine geri dönmelerini istiyor. Mektup ile örgüt, 15 Temmuz'da yaptıkları darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralanan insanları göz ardı ederek, "aklanmanın" yollarını bulmaya çalışıyor.

İmza Kampanyası

Örgüt, mektubu paylaşmadan önce bir imza kampanyası başlattı. Bu imzalarla, ABD Başkanı Biden üzerinde daha fazla etki yaratmayı amaçlıyor.

NATO Zirvesi Öncesi Hamle

Temmuz 2024'te ABD'de yapılacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı NATO Liderler Zirvesi öncesinde FETÖ, son kozunu oynayarak mektubun zirvede gündeme gelmesini sağlamaya çalışıyor. Kara propaganda yaparak gündemi kendi lehlerine çevirmeye çalışıyorlar.

Önceki Haber Devlet Bahçeli'den Bayram Mesajı: "Cumhur İttifakı'nda Çatlak Yok"
Sonraki Haber "AK Parti'den Sert Yanıt: 'Özgür Özel Halkı Yanıltıyor, Gerçekler Ortada!'"
Benzer Haberler