Erdoğan, Özel ve Bahçeli Öğle Yemeğinde Buluştu! CHP Lideri Feyzioğlu'na Tepki Gösterdi

Erdoğan, Özel ve Bahçeli Öğle Yemeğinde Buluştu! CHP Lideri Feyzioğlu'na Tepki Gösterdi

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü etkinlikleri için KKTC'ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve MHP lideri Devlet Bahçeli, törenlerin ardından öğle yemeğinde bir araya geldi. 

Yemekte Neler Konuşuldu?

CHP lideri Özgür Özel, görüşmede siyaset konuşulmadığını belirtti. Kıbrıs temasları üzerine değerlendirmeler yapıldığını ve heyetlerinin yoğun temasları hakkında bilgi verdiğini söyledi. 

Feyzioğlu'na Tepki

Özel, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'na tepki gösterdi. "Büyükelçiyi havaalanında göremedik. Bu, meslekten gelmemekten kaynaklanıyor. Rahatsızlığımızı Bakanlığa ileteceğiz," dedi.

Resmi Törenler ve Katılım

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü nedeniyle Lefkoşa'da düzenlenen törenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve diğer üst düzey yetkililer katıldı. 

Erdoğan'ın Otel Ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi törenlerin ardından Özgür Özel'in konakladığı otele gelerek burada ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Daha sonra MHP lideri Bahçeli ve Meclis Başkanı Kurtulmuş da otele geldi. Erdoğan, Özel ve Bahçeli öğle yemeğinde bir araya geldi ve yaklaşık bir saat süren görüşmeler gerçekleştirdi.

Özel'in Açıklamaları

Görüşme sonrası açıklama yapan Özel, "Nezaket cümleleri kuruldu, hal hatır soruldu. Kıbrıs üzerine değerlendirmeler yaptık," dedi. Gündelik siyasete dair bir şey konuşulmadığını ve pozitif bir gündem olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'ye gelmekten tedirgin olan vatandaşların durumuna değinerek, bu konuda çözüm beklediklerini söyledi.

Erdoğan ile Gelecekteki Buluşma

Erdoğan ile tekrar bir araya gelme ihtimali sorulduğunda Özel, "29 Ekim'de Cumhuriyet resepsiyonuna katılacağız. Diyalog kanallarının açık tutulması önemli," dedi. 

Feyzioğlu'na "Karşılama" Tepkisi

Özgür Özel, büyükelçi Metin Feyzioğlu'nun kendilerini karşılamamasına tepki gösterdi. "Dünyanın neresine gidersek gidelim büyükelçilerimiz bizi karşılar. Biz rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı'na ileteceğiz," dedi.

Önceki Haber Bakan Yardımcıları ve Başmüfettişler Görevden Alındı
Sonraki Haber Yeni Anayasa Görüşmeleri Tamamlandı: Demokrat Parti Kurtulmuş ile Masaya Oturmayı Reddetti
Benzer Haberler