Türk Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi Batı Şeria'da Öldürüldü: Tepkiler Büyüyor

Türk Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi Batı Şeria'da Öldürüldü: Tepkiler Büyüyor

İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da 26 yaşındaki Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, başından vurularak öldürüldü. İsrail Savunma Kuvvetleri, protestocuların güvenlik güçlerine taş attığını öne sürerek, "Tehdit oluşturan bir eylemciye ateşle karşılık verdik" açıklamasını yaptı. Ancak görgü tanıkları, Eygi’nin askerlerden 200 metre uzakta olduğunu ve kasıtlı olarak hedef alındığını söyledi.

ABD Soruşturma Talep Etti

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett, Eygi’nin ölümünün ardından İsrail hükümetine ulaşarak soruşturma talep ettiklerini belirtti ve Eygi’nin ailesine başsağlığı diledi.

Görgü Tanıkları: "Taş Atmadı, Kasıtlı Vuruldu"

Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM), Eygi’nin barışçıl bir protesto sırasında bir keskin nişancı tarafından kasıtlı olarak vurulduğunu belirtti. Görgü tanıkları, Eygi’nin askerlere taş atmadığını ve olay sırasında askerlerden 200 metre uzaklıkta olduğunu söyledi.

Erdoğan’dan Tepki: "Barbarca Müdahaleyi Lanetliyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eygi’nin öldürülmesine sert tepki göstererek, İsrail’in sivil protestolara yönelik müdahalesini kınadı ve İsrail'in insanlığa karşı işlediği suçların hesabını vermesi gerektiğini ifade etti.

Önceki Haber Erdoğan'dan Teğmenlerin Yemin Törenine İlk Değerlendirme
Sonraki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Narin Güran Açıklaması: Süreci Yakından Takip Edeceğim
Benzer Haberler