Yeni Anayasa Görüşmeleri Tamamlandı: Demokrat Parti Kurtulmuş ile Masaya Oturmayı Reddetti

Yeni Anayasa Görüşmeleri Tamamlandı: Demokrat Parti Kurtulmuş ile Masaya Oturmayı Reddetti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa görüşmeleri kapsamında Meclis'te grubu bulunan AK Parti, CHP, DEM Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret etti. Ayrıca, Meclis'te grubu olmayan ancak temsil edilen partilerin genel başkanlarıyla da Meclis Başkanlığı'nda bir araya geldi.

Görüşmeler ve Katılımlar

Kurtulmuş, DEVA Partisi, HÜDA-PAR, Yeniden Refah Partisi, TİP, Demokratik Bölgeler Partisi, Emek Partisi ve DSP'nin genel başkanlarını da Meclis Başkanlığı'na davet ederek görüş alışverişinde bulundu. Geçtiğimiz hafta tamamlanan bu görüşmelerde, TBMM'de temsil edilen tüm partilerle temas kuruldu.

Demokrat Parti'den Ret

Meclis'te vekili bulunan ancak Kurtulmuş ile görüşmeyi reddeden tek siyasi parti Demokrat Parti oldu. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 'yalancı çoban' hikayesine dönüşmüş yeni anayasa aldatmacasına, kandırmacasına alet ve taraf olmayacağız" diyerek görüşme talebini kabul etmediklerini açıkladı. 

Bu açıklama, Demokrat Parti'nin yeni anayasa sürecine yönelik eleştirilerini ve katılmama gerekçelerini net bir şekilde ortaya koydu.

Önceki Haber Erdoğan, Özel ve Bahçeli Öğle Yemeğinde Buluştu! CHP Lideri Feyzioğlu'na Tepki Gösterdi
Sonraki Haber Erdoğan ve Esed Moskova'da Görüşecek mi? Diplomatik Kaynaklardan Açıklama Geldi
Benzer Haberler