Erdoğan'dan Teğmenlerin Yemin Törenine İlk Değerlendirme

Erdoğan'dan Teğmenlerin Yemin Törenine İlk Değerlendirme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Harp Okulları mezuniyet töreninde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganıyla yemin eden teğmenlerle ilgili ilk kez partisinin MKYK toplantısında konuştu. Erdoğan, "Ben alandan ayrıldıktan sonra yaşanan bir olay. Milli Savunma Bakanım ve Kara Kuvvetleri Komutanım ile bu konuyu değerlendireceğim. Orada ne olduğunu bu hafta konuşacağım" dedi.

AK Parti Kongre Süreci ve Değişim Planları

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti MKYK toplantısında, 8. Olağan Kongre süreci resmen başlatıldı ve kongre için 29 Mayıs tarihi önerildi. Erdoğan, partide yeni isimlerle bir yenilenme süreci başlatacaklarını belirterek, "Dünyanın krizlerle boğuştuğu bu dönemde biz ülkemizi bir arada tutacak konulara odaklanmalıyız. Gereksiz tartışmalardan kaçınarak koordineli bir şekilde geleceğe yönelmeliyiz" dedi.

Kongre Takvimi Başladı

Kongre takvimi dün itibarıyla başladı. 12 Ekim'de belde ve ilçe kongreleri ile devam edecek süreç, Ocak ve Mart ayları arasında il kongreleriyle tamamlanacak. Partide özellikle dijital platformlarda gençlerin daha aktif rol alacağı bir e-teşkilat modeli tanıtıldı.

Erdoğan: "Bu Kızlar Anadolu'yu Yansıtıyor"

Toplantıda, Kara, Hava ve Deniz Harp Okulları'ndan mezun olan ve birincilikle bitiren üç kadın teğmenin başarısı gündeme geldi. Erdoğan, "Üç kız öğrenci birinci oldu, bu ilk kez yaşanıyor. Bu, 'Kadınlar eve kapatıldı' diyenlere en güzel cevap. Bu kızlar Anadolu'yu yansıtıyor" dedi. 

MSB’den Açıklama

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ise mezuniyet töreninde yaşanan olayın kapsamını inceleyeceklerini belirtti ve durumu takip edeceklerini ifade etti.

Önceki Haber Beştepe’de Erdoğan ve Sisi Zirvesi: 17 Anlaşmaya İmza Atıldı
Sonraki Haber Türk Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi Batı Şeria'da Öldürüldü: Tepkiler Büyüyor
Benzer Haberler