İstanbul Boğazı'ndaki Kaçak Villanın Yıkımına Başlandı

İstanbul Boğazı'ndaki Kaçak Villanın Yıkımına Başlandı

İstanbul'un Vaniköy semtinde inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın koordinesinde yürütülen yıkım çalışmaları başladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Vaniköy’deki kaçak yapının yıkım işlemlerinin bugün gerçekleştirileceği duyuruldu. İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen bu yıkım, daha önce İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içinde ruhsatsız inşaat faaliyetlerinin tespit edilmesiyle durdurulmuştu.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Üsküdar Vaniköy’deki Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde izinsiz yapılan inşaatların mühürlendiği ve bugün yıkım işlemlerinin başlatılacağı vurgulandı. Açıklamada, “Ruhsatsız, kaçak yapılar ve iskânlı yapıya yapılan eklemelerin yıkım faaliyeti, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekiplerimizce gerçekleştirilecektir” ifadeleri kullanıldı.

"İstanbul’un Doğal Zenginliklerini Para Babalarına Peşkeş Çekiyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tartışmalara yol açan kaçak villa üzerinden muhalefete yüklenerek, “Muhalefet yıllarca bize çevre üzerinden ders vermeye kalktı, ama şimdi İstanbul’un en değerli çevre alanlarını para babalarına peşkeş çekiyorlar” şeklinde eleştiride bulundu.

Önceki Haber Ayhan Bora Kaplan Soruşturmasında Yeni Gelişme: Tutuklu Sanıklar Serbest Bırakıldı
Sonraki Haber Beştepe’de Erdoğan ve Sisi Zirvesi: 17 Anlaşmaya İmza Atıldı
Benzer Haberler