Egemen Bağış, "vize serbestisi" konusunda AB'yi eleştirdi

Egemen Bağış,

"Vize serbestisinden yararlanmak için geçmişte çeşitli girişimlerde bulunmamıza rağmen Peru ve Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşlarına bu hak tanınırken ülkemize ‘demokratik değerler’ bahanesiyle engellemeler yapılmasını anlamıyoruz."

Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Avrupa Birliği (AB) üyeliği sürecinde Türkiye'nin önyargılar ve ayrımcılıkla karşı karşıya kaldığını belirtti. Bağış, vize serbestisi konusunda bazı ülkelerden çok daha önce girişimlerde bulunmalarına rağmen hala bu olanaktan faydalanamadıklarını ifade etti.

Çekya’nın başkenti Prag’daki CEVRO Üniversitesi'nde, Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Jan Zahradil’in moderatörlüğünü yaptığı "Mevcut Jeopolitik Gelişmeler Bağlamında Türkiye-AB İlişkileri" başlıklı bir panel düzenlendi.

Panele birçok ülkeden diplomatların yanı sıra üniversitenin üst düzey yöneticileri ve öğrenciler katıldı. Büyükelçi Bağış, panelde yaptığı konuşmada, AB Bakanı ve Başmüzakereci olduğu dönemlerde sık sık bir araya geldiği Zahradil’in davetine katılmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

AB’nin insanlık tarihindeki en büyük barış projesi olduğunu belirten Bağış, tarihleri boyunca birbiriyle savaşan üye ülkelerin birlik kurulduktan sonra birbirlerine tek kurşun dahi atmadığını vurguladı. Bağış, kıtasal düzeyde kalan bu barış projesinin küresel bir barış projesine dönüşmesi gerektiğini ifade etti.

Önceki Haber İsrail Büyükelçiliğini Koruyan Polis Belgrad'da Okla Saldırıya Uğradı
Sonraki Haber Hindistan'da Toplu Dua Etkinliğinde İzdiham: 87 Kişi Hayatını Kaybetti
Benzer Haberler