İsrail Büyükelçiliğini Koruyan Polis Belgrad'da Okla Saldırıya Uğradı

İsrail Büyükelçiliğini Koruyan Polis Belgrad'da Okla Saldırıya Uğradı

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki İsrail Büyükelçiliğini koruyan bir polis, Tatar Yayı olarak bilinen bir silahla saldırıya uğradı. Saldırgan vurularak öldürülürken, polis memurunun hayati tehlikesi bulunuyor.

Saldırının Ayrıntıları

Sırbistan İçişleri Bakanı Ivica Dacic, bu iğrenç terör saldırısının sabah saat 11:00'de gerçekleştiğini açıkladı. Kimliği belirsiz bir kişi, İsrail Büyükelçiliği güvenliğini sağlayan jandarma mensubuna yaylı tüfekle ateş ederek boynundan vurdu. Polis memuru, saldırı sırasında nöbet kulübesindeydi ve hemen ameliyata alındı.

Vahhabi Hareketi Şüphesi

Bakan Dacic, saldırının Vahhabi hareketiyle bağlantılı olabileceğini belirtti. Bu hareket, Suudi Arabistan'da hakim olan İslam'ın aşırı muhafazakar bir kolu olarak biliniyor. Güvenlik güçlerinin zaten tanıdığı kişilerden bazıları bu hareketle ilişkilendiriliyor.

Güvenlik Önlemleri ve Tutuklamalar

Olayla bağlantılı olduğu düşünülen birkaç kişi tutuklandı ve Belgrad'da güvenlik önlemleri artırıldı. Bakan Dacic, önleyici nedenlerle birkaç kişinin tutuklandığını ve davanın özel savcılar tarafından devralındığını belirtti.

Saldırganın vurularak etkisiz hale getirildiği ve polis memurunun hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Belgrad'da İsrail Büyükelçiliği çevresindeki güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.

Önceki Haber Türkiye-Suriye Normalleşmesi Başladı: Ebu Zendin Kapısı Ticaret İçin Açıldı
Sonraki Haber Egemen Bağış, "vize serbestisi" konusunda AB'yi eleştirdi
Benzer Haberler