Davutoğlu'ndan Erdoğan'a Yeşil Işık: Hukukum Olan Bir İnsan, Görüşürüm

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a Yeşil Işık: Hukukum Olan Bir İnsan, Görüşürüm

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından gözler Gelecek Partisi'ne çevrildi. Partinin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, davet gelirse Erdoğan ile görüşebileceğini belirterek, "Erdoğan benim siyasi hayatımda da hukukum olan bir insan" dedi.

Temurci'nin Görüşmesi ve Davutoğlu'nun Açıklamaları

Selim Temurci, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmenin ardından Temurci'nin AK Parti'ye döneceği iddiaları ortaya atıldı. Bu tartışmalar sürerken Ahmet Davutoğlu, sürpriz bir çıkış yaparak, Erdoğan ile görüşmeye açık olduğunu belirtti.

Davutoğlu'ndan Görüşme Mesajı

T24'e konuşan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir davet gelmesi durumunda görüşebileceğini söyledi. Davutoğlu, "Erdoğan benim siyasi hayatımda da hukukum olan bir insan. Ayrı düşmemiz şahsi bir mesele değil. Onunla herhangi bir kişisel ihtilafım yok. Hatta bazı tehlikeler karşısında onu savunduğumu düşünüyorum. Türkiye demokratikleşmezse herkes rövanşizm tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir" dedi.

Erdoğan'ın İtibarı ve Türkiye

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme ihtimalini de değerlendirerek, "Erdoğan'ın itibarı Türkiye'nin itibarıdır. Erdoğan'ın itibarını korumak, ülkemizin itibarını korumaktır" ifadelerini kullandı.

Temurci-Erdoğan Görüşmesi ve Gelecek Partisi

Ahmet Davutoğlu, Selim Temurci'nin Erdoğan ile görüşmesi ve AK Parti'ye geçeceği iddialarına ilişkin, "Partimizle ilgili algı operasyonları yürütülüyor. Bu operasyonlar başarısız oldu ve partimiz TBMM'de temsil edilmeye devam ediyor" dedi. Davutoğlu, partilerinden kopma söylentilerinin asılsız olduğunu ve bu tür haberlerin partilerini zayıflatmadığını vurguladı.

Gelecek Partisi'nin Kararlılığı

Davutoğlu, Selim Temurci'nin ağır bedeller ödediğini belirterek, "Selim Bey herhangi bir parti üyesi değil. AK Parti'den ihraç edilen altı kişiden biri. Hiçbir arkadaşımız bu oyunların piyonu olmaz" dedi. Davutoğlu, ülkenin ağır bir krizden geçtiği bir dönemde herkesle görüşebileceklerini ifade etti.

Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi Sonrası ABD'den Ayrıldı
Sonraki Haber Esed'den Erdoğan'ın Normalleşme Çağrısına Yanıt: Önemli Bir Şart Var
Benzer Haberler