Esed'den Erdoğan'ın Normalleşme Çağrısına Yanıt: Önemli Bir Şart Var

Esed'den Erdoğan'ın Normalleşme Çağrısına Yanıt: Önemli Bir Şart Var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esed'e yaptığı normalleşme çağrısına yanıt geldi. Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki ilişkilerin normale dönmesi için 2011 öncesi duruma dönülmesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada, "Suriye topraklarında yasa dışı olarak bulunan güçlerin çekilmesi ve terörist gruplarla mücadelede arzu edilen sonuçların elde edilmesi gerekmektedir" denildi.

Suriye'nin Açıklaması

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'den gelen normalleşme çağrısına olumlu yanıt verdi. Açıklamada, iki ülke arasındaki ilişkilerin 2011 öncesi duruma dönmesinin ve güvenlik ile istikrarın sağlanmasının önemine dikkat çekildi. Suriye, bu normalleşme sürecinin terörist gruplarla mücadelede başarılı sonuçlar elde edilmesine bağlı olduğunu belirtti.

Erdoğan'ın Normalleşme Çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Suriye ile ilişkileri normalleştirmek için Beşar Esed'e çağrı yapmıştı. Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Sayın Esed'e 'ya ülkeme gel ya da üçüncü bir ülkede bu görüşmeyi yapalım' çağrısı yaptım ve bu konuda Dışişleri Bakanı'mı görevlendirdim. Yeni bir süreci başlatmak istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Suriye'nin Şartı

Suriye, Türkiye ile ilişkilerin normale dönmesi için bazı şartlar öne sürdü. Suriye topraklarında yasa dışı olarak bulunan güçlerin çekilmesi ve terörist gruplarla etkili mücadele edilmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, iki ülke arasındaki ilişkilerin güvenlik, emniyet ve istikrar temelinde yeniden düzenlenmesi gerektiği vurgulandı.

Teşekkür ve Takdir

Suriye Dışişleri Bakanlığı, ilişkilerin normalleşmesi için samimi çaba gösteren ülkelere teşekkür etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin normale dönmesinin 2011 öncesi duruma dönülmesine bağlı olduğu bir kez daha ifade edildi.

Suriye, ilişkileri iyileştirmek için çeşitli girişimlere her zaman olumlu yaklaştığını belirterek, bu sürecin güvenlik ve istikrarı tehdit eden unsurlarla mücadelede başarılı sonuçlar getireceğini umduğunu dile getirdi.

Önceki Haber Davutoğlu'ndan Erdoğan'a Yeşil Işık: Hukukum Olan Bir İnsan, Görüşürüm
Sonraki Haber Prag'da "15 Temmuz" Anma Töreni: Eski Çekya Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus Katıldı
Benzer Haberler