Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ ile Mücadelede Kararlılığımız Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ ile Mücadelede Kararlılığımız Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki 15 Temmuz Anma Programı'nda yaptığı konuşmada, FETÖ ile mücadelede kararlılığın ilk günkü gibi güçlü olduğunu vurguladı. Erdoğan, "FETÖ ile mücadele azmimiz ilk günkü kadar güçlüdür. Bu kararlılığımızdan taviz vermeyeceğiz" dedi.

Birlik ve Beraberlik Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anma programında yaptığı konuşmada vatandaşları selamlayarak, 15 Temmuz gecesinin önemine değindi. Erdoğan, "Bugün, milletimizin FETÖ'cü darbecilere karşı yazdığı direniş destanının 8'inci yılıdır. Tıpkı 8 yıl önce olduğu gibi bugün de omuz omuzayız, biriz, beraberiz" dedi.

Şehitler ve Gazilere Minnet

Erdoğan, 15 Temmuz gecesi 252 şehidin verildiğini ve 2 bin 740 kişinin yaralanarak gazi olduğunu belirterek, şehitlere rahmet, gazilere ise hayırlı, sağlıklı ve bereketli ömürler diledi. "O gece kurşunlara karşı göğsünü siper eden tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.

TBMM'nin Rolü

Erdoğan, TBMM'nin o gece halkın Meclisi olduğunu ve milli iradenin temsilcisi olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi. "Gazi Meclis, 15 Temmuz ihanetinde bu defa emperyalizmin kuklalarına 'dur' demiştir" dedi.

FETÖ'ye ve Destekçilerine Karşı Kararlılık

Erdoğan, FETÖ'ye destek verenleri utançla hatırladıklarını belirtti ve "FETÖ'cü alçaklar, döktükleri kanla tarihimize kara bir leke olarak geçtiler. Modern dönem haşhaşilerini ne biz affedeceğiz ne de milletimiz affedecektir" dedi.

Mücadele Devam Edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ve vesayetle mücadelede kararlılığın devam edeceğini vurguladı. "Acımız da öfkemiz de tazedir. FETÖ ile mücadele azmimiz ilk günkü kadar diridir, güçlüdür, ayaktadır" dedi.

Hukuk ve Adalet Vurgusu

Erdoğan, FETÖ ile mücadelede hukuk ve adaleti gözeteceklerini, mağduriyetlerin önüne geçeceklerini ve masumlarla suçluları ayırmak için özen göstereceklerini belirtti. "Son darbeci de yargıya hesap verene kadar bu süreci hassasiyetle yürüteceğiz" dedi.

Bahçeli'den Hediye

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından hediye takdim edildi.

Önceki Haber Prag'da "15 Temmuz" Anma Töreni: Eski Çekya Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus Katıldı
Sonraki Haber Süleyman Soylu İddiası: İstifa Edip Yeni Partiyle Seçimlere Hazırlanacak
Benzer Haberler