Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sokak Köpekleri İçin Hızlı Çözüm Talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sokak Köpekleri İçin Hızlı Çözüm Talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin MYK toplantısında sokak köpekleri sorununa yönelik acil çözüm talimatı verdi. Erdoğan, "Bu işi bir an önce neticelendirin. Çalışma metnini de bir an önce bitirip, bana sunun" diyerek konunun hızla ele alınmasını istedi.

Toplantıda Sokak Köpekleri Gündemdeydi

AK Parti'nin MYK toplantısında başıboş sokak köpekleri konusu gündemin en önemli maddelerinden biri oldu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanları ile ilgili güncel verileri paylaştı. AK Parti Meclis Grup Başkanı Abdullah Güler ise yapılan çalışmalarda gelinen son durumu anlattı.

Erdoğan'dan Net Talimat

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5199 sayılı kanunun uygulanması konusunda temkinli yaklaşarak, konunun kamu güvenliği açısından kapsamının genişletilmesini istedi. Erdoğan, "Bu işi bir an önce neticelendirin. Çalışma metnini de bir an önce bitirip, bana sunun" dedi.

Barınakların Kalitesi Artırılacak

Toplantıda, yerel yönetimlerin rolü ve barınakların niteliğinin artırılması da ele alındı. Başıboş köpeklerin sadece barınaklara alınarak sorunun çözülemeyeceği, barınaklardaki imkân ve şartların iyileştirilmesinin önemli olduğu vurgulandı.

Yasa Teklifinde Ötanazi Seçeneği

Temmuz ayında Meclis'e sunulması beklenen teklif ile ilgili CNN Türk yayınına katılan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, tartışmalara yol açan uyutma seçeneğinin düzenlemede yer alacağını belirtti. Güler, "Toplumsal risk taşıyan, kuduz riski olan, hastalıklı ve sahiplendirilme imkanı olmayan hayvanlarımız var. Dolayısıyla barınaktaki diğer hayvanların da sağlığını korumak zorundasınız" dedi. Bu hayvanlara yönelik uygulamanın "öldürülme" ya da "uyutulma" değil, "ötanazi" tanımıyla yasada yer alacağını ifade etti.

Ötanazi Kararını Kim Verecek?

"Ötanaziye kim karar verecek?" sorusu üzerine Güler, kuduz olan, bulaşıcı hastalık taşıyan, saldırganlığı artmış ve rehabilite edilemeyecek boyuttaki köpeklerin uyutulmasına, veteriner hekimler ve kamu yöneticilerinin karar vereceğini söyledi.

Sokak Hayvanlarının Uyutulması Nedir?

Sokak köpeklerinin uyutulması, barınaklarda belirli bir süre boyunca sahiplendirilmeyen sokak köpeklerinin, veteriner hekimler tarafından enjeksiyon yoluyla acısız bir şekilde hayatlarına son verilmesi işlemidir. Bu yöntem, genellikle ötanazi olarak adlandırılır ve köpeklere acı çektirmeden yapılır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu talimatı, sokak köpekleri sorununa hızlı ve etkili bir çözüm getirilmesi için atılan önemli bir adım olarak görülüyor.

Önceki Haber AK Parti'de Büyük Değişim Rüzgârı! Erdoğan, 31 Mart'ın Faturasını 7 İl Başkanına Kesti
Sonraki Haber Koray Aydın, İYİ Parti'den İstifa Etti: "Bağımsız Milletvekili Olarak Devam Edeceğim"
Benzer Haberler