Kılıçdaroğlu : Sıcak siyasetle çok fazla ilgilenmiyorum

Kılıçdaroğlu : Sıcak siyasetle çok fazla ilgilenmiyorum

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği ve Yükselen Türkiye Enstitüsü'nün birlikte düzenlediği ‘Yükselen Türkiye Hedefleri Çalıştayı’, CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik A11 Bosphorus Otel’de yapıldı ve Kılıçdaroğlu burada önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıya ayrıca, CHP 24. dönem Eskişehir Milletvekili ve Anayasa Profesörü Süheyl Batum, Hazine ve Dış Ticaret Eski Müsteşarı Tevfik Altınok, Akademisyen ve politikacı Metin Lütfi Baydar ve Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin de katıldı. Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuz Yılmaz ve dernek üyelerinden oluşan basın mensupları da hazır bulundu.

Kılıçdaroğlu, “Erken seçim şart” dedi

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yükselen Türkiye Enstitüsü Başkanı Demirhan Durmuş Çelen, katılımcılara teşekkür ettikten sonra sözü Kemal Kılıçdaroğlu’na verdi. Kılıçdaroğlu, son günlerde sıkça dile getirilen erken seçim konusuna değinerek, toplumdaki beklentilerin haklı olduğunu belirtti. İktidarın yerel seçimlerde aldığı yenilginin genel seçimlerde de tekrarlanacağını vurgulayarak, “Erken seçimin olması lazım. Türkiye’nin yeni bir nefese, güçlü bir yönetime ihtiyacı var” dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca, bireysel olarak sıcak siyasetle çok fazla ilgilenmediğini, ancak CHP’de uzun yıllar genel başkanlık yapmış biri olarak düşüncelerini zaman zaman ifade ettiğini belirtti. “Bazen sözlü, bazen sosyal medya aracılığıyla düşüncelerimi paylaşıyorum” dedi.

Siyasette liyakat yoktur

“Siyasette liyakat yoktur. Liyakat bürokraside ve devlet yönetiminde vardır. Liyakate önem verdiğinizde akıl, düşünce ve ahlakı da önemsiyorsunuz. Böylece sorunları daha kolay çözebiliyorsunuz. Ayrıca sağ-sol kavramlarının önemini yitirdiğini düşünüyorum. Dünya, demokrasi yanlıları ve otoriter rejim yanlıları olarak ikiye ayrılıyor. Biz de demokrasinin gerektirdiği sürece evrileceğiz."

Aklı ve ahlakı keşfetmemiz gerek

“Bir vergi kanunu çıkaracaksak, bunu planlamalı ve uzmanlara teslim etmeliyiz. Bürokratlar bu kanunu yazar, sonra siyasi otorite karar verir. İşin ehline teslim edilirse çözülmeyecek sorun yoktur. Aklı ve ahlakı keşfetmeliyiz.”

Nihai karar yargınındır

“Bürokrasi ve yargı farklı düşünebilir. Nihai kararı yargı verir. Kuralları değiştirmek istiyorsanız, yasayı değiştirirsiniz."

Bu paralar nereye gidiyor?

“En büyük sorunumuz hesap sormamak. Vergilerin nereye gittiğini sorgulamadığınız sürece demokrasi gelişmez. Vergi ödeyen vatandaşlar, bu paraların nereye gittiğini sormalı.”

Mezopotamya çöl olacak

"Önümüzdeki 25-30 yıl içinde Dicle ve Fırat nehirleri kuruyacak ve Mezopotamya Ovası çöle dönüşecek. Siyasetçiler bunu görmüyor. Önlemler bugünden alınmalı. Ayrıca, tank motoru fabrikası yapılacaktı ama gerçekleşmedi. Bağırıp çağırdım ama başka bir şey olmadı.”

İnsan ömrü 250 yıl olacak

"İnsan ömrü önümüzdeki yüzyılda 250 yıla çıkacak. Nüfus artacak ve yer sorunu büyüyecek. Büyük güçler uzayda yer arıyor, biz ise bu konuda geri kalıyoruz."

Program, plaket sunumuyla sona erdi

Konuşmaların ardından, Yükselen Türkiye Enstitüsü Başkanı Demirhan Durmuş Çelen, Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer katılımcılara plaket sundu.

Önceki Haber Erdoğan'dan MYK'ya Soru: "Tamam mı, Devam mı?"
Sonraki Haber Kabine'de İki Değişiklik: Özhaseki ve Koca'nın Yerine Yeni İsimler
Benzer Haberler