Erdoğan'dan MYK'ya Soru: "Tamam mı, Devam mı?"

Erdoğan'dan MYK'ya Soru:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP ile sürdürülen normalleşme adımlarının devam edip etmemesi konusunda partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerine danıştı. Bazı partililer bu diyaloğun AK Parti'ye zarar verdiğini belirtse de, MYK toplantısında CHP ile diyaloğun devam etmesine karar verildi.

31 Mart Seçimlerinin Ardından Normalleşme Adımları

31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP, Türkiye'nin en büyük partisi olarak seçimden zaferle çıktı. AK Parti ise tarihinde ilk kez ikinci parti konumuna düştü. Bu seçimlerin ardından, siyasette "normalleşme" adımları atıldı. CHP ve AK Parti liderleri birbirlerini ziyaret ederek çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. Bu diyaloğun sürdürülüp sürdürülmemesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AK Partili kurmaylara soruldu.

"Görüşmeleri Keselim mi, Devam mı Edelim?"

Son MYK toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına CHP ile devam eden diyaloğa ilişkin olarak "Ne diyorsunuz? Bu görüşmeleri keselim mi, devam mı edelim?" sorusunu yöneltti. Büyük çoğunluk muhalefetle diyaloğun devam etmesinin yararlı olacağını dile getirdi.

Farklı Görüşler de Dile Getirildi

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, bazı MYK üyeleri, CHP kurmaylarının "hükümete ayar verme" algısı oluşturduğunu savundu. Bu şartlar altında CHP ile diyaloğun AK Parti'ye zarar verebileceğini düşünenler de oldu. Ancak genel eğilim, muhalefetle iletişimin kesilmemesi yönünde oldu.

Toplumdan Destek Gören Diyalog Zemini

MYK toplantısında yapılan kamuoyu yoklamalarında da, diyaloğun toplumdan destek gördüğü ve vatandaşın gerilim siyaseti istemediği tespit edildi. Seçim dönemlerinde karşılıklı sert açıklamaların ve eleştirilerin olabileceği, ancak şu anda böyle bir ortamın olmadığına dikkat çekildi.

Erdoğan'dan "Cumhur İttifakı" Uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in MHP'ye yönelik "suç ortağı" açıklamasına sert tepki gösterdi. Erdoğan, Cumhur İttifakı'na zarar verecek her adıma veya açıklamaya anında cevap verilmesi gerektiğini belirtti.

"İttifaka Zarar Verecek Açıklamalara Sessiz Kalmayız"

Erdoğan, "Diyalog zemini devam etsin ama bu zeminin suistimal edilmesine veya başka tartışmalara çekilmesine izin vermeyiz. Amacımız, millî meselelerde muhalefetle ortak bir zeminde buluşmak. Bunun dışında bir ortaklığımız olamaz. Bu nedenle, ittifakımıza zarar verecek açıklamalar karşısında sessiz kalmayacağız," dedi.

Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Berat Albayrak Uzun Süre Sonra Bir Arada
Sonraki Haber Kılıçdaroğlu : Sıcak siyasetle çok fazla ilgilenmiyorum
Benzer Haberler