Büyükekşi Döneminin Sonuna Gelindi: TFF'nin Yeni Başkanı Hacıosmanoğlu Oldu

Büyükekşi Döneminin Sonuna Gelindi: TFF'nin Yeni Başkanı Hacıosmanoğlu Oldu

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda resmi olmayan sonuçlara göre İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığa seçildi. Hacıosmanoğlu 134, rakibi Mehmet Büyükekşi ise 129 oy aldı. Büyükekşi, 1, 2 ve 6 numaralı sandıklara itiraz etti. Bu sandıklardaki oylar yeniden sayılacak ve kesin sonuçlar daha sonra açıklanacak.

Ankara'da gerçekleştirilen TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda toplam 321 delege oy kullandı. Başkanlık için yarışan mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu arasında geçen seçimi resmi olmayan sonuçlara göre Hacıosmanoğlu kazandı. Divan Kurulu Başkanı Mehmet Baykan, Hacıosmanoğlu'nun 134, Büyükekşi'nin ise 129 oy aldığını açıkladı. Ayrıca, Mehmet Büyükekşi'nin 1, 2 ve 6 numaralı sandıklara itiraz ettiğini belirtti. İtiraz edilen sandıklardaki oylar yeniden sayıldıktan ve yönetim kurulu ile denetim kurulu oylamaları tamamlandıktan sonra kesin sonuçlar duyurulacak. Baykan, ayrıca 18 oyun geçersiz sayıldığını ifade etti.

Hacıosmanoğlu: "Ben Kazanmadım, Futbol Kazandı"

İbrahim Hacıosmanoğlu, ilk açıklamasında, "Ben kazanmadım, Türk futbolu kazandı. Önce kardeşliği yayacağız, oldubitti yapmayacağız. Futbolun sorunlarını birlikte çözeceğiz" dedi.

Hacıosmanoğlu'nun Yönetim Kurulu Listesi

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim kurulu listesinde şu isimler yer alıyor:

- Mecnun Otyakmaz

- Bayram Saral

- Zehra Neşe Kavak

- Lale Cender

- Fuat Gökdaş

- Cengiz Gökay

- Zafer Bahadır Saraç

- Mevlüt Aktan

- Bayram Akgül

- Hasan Surözü

- Ceyhun Kazancı

- Mustafa Temel Bozbağ

- Ural Aküzüm

- Bilal Aslan

Büyükekşi Yönetimi Oy Çokluğuyla İbra Edildi

Genel Kurul'da, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulunun 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 dönemine ait hesap ve faaliyetleri oy çokluğuyla ibra edildi.

Önceki Haber TFF Seçiminde Gergin Anlar: Ali Koç ve Mehmet Büyükekşi Tartıştı
Sonraki Haber Büyükekşi'den Tek Cümlelik Veda: "Herkes Hakkını Helal Etsin"
Benzer Haberler