TFF Seçiminde Gergin Anlar: Ali Koç ve Mehmet Büyükekşi Tartıştı

TFF Seçiminde Gergin Anlar: Ali Koç ve Mehmet Büyükekşi Tartıştı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni başkanını seçmek için Ankara'da toplanan büyük kulüplerin başkanları arasında gerginlik yaşandı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaptığı konuşmada mevcut başkan Mehmet Büyükekşi'yi sert sözlerle eleştirdi. Koç'un sözlerine tepki gösteren Büyükekşi, "Koskoca Fenerbahçe Başkanı böyle konuşamaz" diyerek karşılık verdi. Bu tartışma üzerine Divan Başkanı Mehmet Baykan araya girerek gerginliği yatıştırdı.

Ali Koç'un Eleştirileri

Ali Koç, genel kurulda yaptığı konuşmada, "Burada 300 delege var ama kimsenin konuşmaya niyeti yok, heyecanı yok! Demek ki dertleri yok. Ben 15 dakika konuşacağım" diyerek başladığı konuşmasında UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği ceza hakkında da açıklamalarda bulundu. Koç, "Türk devletlerinin tamamında sadece kendimizi ilgilendiren, hiçbir hakaret barındırmayan bir sembol yüzünden verilen ceza haksızdır" ifadelerini kullandı.

Büyükekşi'ye Sert Sözler

Koç, Mehmet Büyükekşi'yi hedef alarak, "Yönetim şekli toplumun hiçbir kesiminde kabul görmeyen, tarihin hiçbir sezonunda görülmemiş skandalları tek sezonda yaşatan, hiçbir sorumluluk almayan, Fenerbahçe ve Beşiktaş stadyumlarına gelemeyen bir başkan olmanıza rağmen yine aday olarak çıkmanızı tebrik ederim! Helal olsun" dedi.

İmzacı Kulüplere Seslendi

Ali Koç, Büyükekşi'nin adaylığı için imza veren kulüplere seslenerek, "TFF Başkanı'nın bu seçimi 3-5 kişinin istemesi diye dillendirmesi de sizlere saygısızlıktır. Büyükekşi aday olmayacak diye imzalarını geri çeken kulüplere sesleniyorum: Kendinizi kandırılmış hissediyor musunuz?" açıklamasında bulundu.

Büyükekşi'nin Tepkisi

Mehmet Büyükekşi, Ali Koç'un "Onurlu, şerefli bir insan bu şekilde aday olmaz" sözlerine, "Koskoca Fenerbahçe Başkanı böyle konuşamaz" diyerek tepki gösterdi. Bu tartışma üzerine Divan Başkanı Mehmet Baykan araya girerek gerginliği yatıştırdı. Koç, sonrasında, "Son sözümü geri alıyorum. Ancak siz koskoca Fenerbahçe Başkanı ile ilgili devlet nezdinde yalan söylediniz" diyerek konuşmasını tamamladı.

Servet Yardımcı Hakkında Açıklama

Ali Koç, Servet Yardımcı'nın adaylıktan çekilmesiyle ilgili de konuşarak, "Türkiye'yi UEFA'da temsil eden Servet Yardımcı, kendisine yapılan baskılara boyun eğerek adaylıktan çekildi. UEFA, bu seçim sürecine kadar yaşananları bilse acaba nasıl davranır?" ifadelerini kullandı.

Bu konuşmalar ve tartışmalar, TFF seçimlerinde yaşanan gerginliğin bir yansıması olarak dikkat çekti.

Önceki Haber TFF Seçiminde Kriz: Ali Koç, Büyükekşi'nin Yanında Oturmadı
Sonraki Haber Büyükekşi Döneminin Sonuna Gelindi: TFF'nin Yeni Başkanı Hacıosmanoğlu Oldu
Benzer Haberler