A Milli Takımımızdan Büyük Başarı: EURO 2024'te Son 16'da!

A Milli Takımımızdan Büyük Başarı: EURO 2024'te Son 16'da!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu'nun son maçında 10 kişi kalan Çekya'yı 2-1 mağlup eden Türkiye, grubunu ikinci sırada tamamlayarak adını son 16'ya yazdırdı. Ay-yıldızlılar, bu turda Avusturya ile çeyrek finale yükselmek için mücadele edecek.

Karşılaşmanın Detayları

Türkiye, F Grubu'ndaki son maçında Çekya ile karşılaştı. Hamburg'taki Volkspark Stadyumu'nda oynanan bu zorlu mücadeleyi A Milli Takımımız 2-1 kazandı.

Çekya Kırmızı Kart Gördü

Çekya'da Antonin Barak, 11. ve 20. dakikalarda yaptığı fauller sonucu ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Barak, Avrupa Şampiyonası tarihinde bir maçta en erken kırmızı kart gören oyuncu oldu.

İlk Golümüz Hakan'dan Geldi

İlk yarısı golsüz tamamlanan maçın 51. dakikasında, İsmail Yüksek'in pasında topu ağlara gönderen kaptan Hakan Çalhanoğlu, Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi.

Çekya'nın Tartışmalı Golü

66. dakikada Tomas Soucek'in golüyle Çekya skoru eşitledi. Milli futbolcular, bu gol öncesinde kaleci Mert Günok'a faul yapıldığı gerekçesiyle itirazda bulundu. Ancak hakem Istvan Kovacs, VAR incelemesinin ardından golü verdi.

Hakan Çalhanoğlu Cezalı Duruma Düştü

66. dakikada yenilen gol sonrası hakeme itiraz eden Hakan Çalhanoğlu, sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Hakan, A Milli Takım'ın son 16 turundaki Avusturya maçında forma giyemeyecek.

Cenk Tosun’un Galibiyet Golü

Oyuna sonradan dâhil olan Cenk Tosun, 90+4. dakikada attığı golle Türkiye'yi 2-1 öne geçirdi ve maçın skorunu belirledi.

Son 16'ya Kaldık

Bu galibiyetle Türkiye, F Grubu'nu 6 puanla Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamlayarak son 16'ya kaldı. Çekya ise 1 puanda kalarak turnuvaya veda etti.

Rakibimiz Avusturya

A Milli Takımımız, son 16 turunda D Grubu'nun lideri Avusturya ile karşılaşacak.

F Grubu Puan Durumu

1. Portekiz: 6 puan 

2. Türkiye: 6 puan 

3. Gürcistan: 4 puan 

4. Çekya: 1 puan 

Ay-yıldızlı ekibimize, son 16 turundaki Avusturya maçında başarılar diliyoruz!

Önceki Haber TFF'den Arda Güler Açıklaması
Sonraki Haber Beşiktaş'tan Rekor Transfer: Rafa Silva Tarihe Geçti
Benzer Haberler