5 İlde Eş Zamanlı Orman Yangınları: Ekipler Zamana Karşı Yarışıyor

5 İlde Eş Zamanlı Orman Yangınları: Ekipler Zamana Karşı Yarışıyor

İzmir'in Karabağlar, Antalya'nın Serik, Kahramanmaraş'ın Onikişubat, Gaziantep'in Şehitkamil ve Yalova'nın Armutlu ilçelerinde orman yangını çıktı. Yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle çıkan yangınlara itfaiye ve Orman Genel Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahale ediyor.

Antalya'da Yangın

Antalya'nın Serik ilçesi Yumaklar Mahallesi'nde ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangına 8 uçak, 6 helikopter, 22 arazöz ve çok sayıda yangın söndürme işçisi ile müdahale ediliyor.

Yalova'da Yangın

Yalova'nın Armutlu ilçesi Kapaklı ve Keçikayalıkları'nda yangın çıktı. Yangına 2 helikopter ve 10 arazöz ile müdahale ediliyor. Yalova Valisi Hülya Kaya, yangını kontrol altına almak için ekiplerin ve gönüllülerin sahada olduğunu belirtti.

Gaziantep'te Yangın

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki Dülükbaba Ormanı'nda yangın çıktı. Orman İşletme Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor. İlk belirlemelere göre 20 dönümlük alan zarar gördü ve yangına acil müdahale amacıyla Hatay'dan bir yangın söndürme helikopteri gönderildi.

Kahramanmaraş'ta Yangın

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Suçatı Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Yangına 1 helikopter, 11 arazöz ve 110 personel müdahale ediyor. Yangın nedeniyle 8 ev tahliye edildi ve bir orman muhafaza memuru dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

İzmir'de Yangın

İzmir'in Karabağlar ilçesi Kavacık Mahallesi'nde yangın çıktı. Bölgeye 2 uçak, 4 helikopter, 35 arazöz ve 8 su ikmal aracı sevk edildi. Ekipler yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler yangınları söndürmek için yoğun çaba harcıyor ve vatandaşlar yangın bölgelerinden tahliye ediliyor.

Önceki Haber Meteoroloji'den 14 İl İçin Sel ve Su Baskını Uyarısı! Sarı ve Turuncu Alarm Verildi
Sonraki Haber Sokak Hayvanları Düzenlemesi TBMM'de: İlk 5 Madde Kabul Edildi
Benzer Haberler