Türksat 6A Uzaya Gönderildi! İlk Sinyal Başarıyla Alındı

 Türksat 6A Uzaya Gönderildi! İlk Sinyal Başarıyla Alındı

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, uzaya gönderildi. Uydu, ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Üssü'nden SpaceX'in Falcon 9 roketi ile fırlatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Planlandığı gibi uydumuzdan ilk sinyali 67. dakikada başarıyla aldık" dedi.

Türksat 6A'nın Uzay Macerası Başladı

Türksat 6A, Türk mühendislerin yerli imkanlarla ürettiği Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu olarak bu gece yörüngesine doğru yolculuğuna başladı.

Tarihi Bir An

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, fırlatma töreninde, "Bugün tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Savunma ve uzay çalışmalarındaki bu hamleler sadece güvenliğimizi artırmakla kalmıyor, aynı zamanda daha yüksek katma değerli bir ekonomi oluşturmamıza katkı sağlıyor" dedi.

İlk Sinyal Alındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Uydumuzdan ilk sinyali planlandığı gibi 67. dakikada aldık. Hayırlı olsun" dedi. Bu, fırlatma ve uydunun roketten ayrılma sürecinin başarıyla tamamlandığı anlamına geliyor.

5 Milyar İnsana Hizmet

15 yıl boyunca aktif olarak kullanılacak olan Türksat 6A, yörüngesine ulaştığında Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya'yı kapsama alanına alarak 5 milyar insana hizmet verecek. Uydu, yüzde 80 yerlilik oranıyla geliştirildi ve 84 parçası Türkiye'de üretildi.

Önceki Haber 13 Yaşındaki Milli Satranç Oyuncusu Yağız Kaan Erdoğmuş, Magnus Carlsen'i 42 Saniyede Yendi!
Sonraki Haber Ehliyet Sınavlarında Yeni Düzenlemeler: Kurallara Uymayanlara 5 Yıl Men Cezası
Benzer Haberler