Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'dan Hükümete Sert Uyarı: "Akıllarını Başlarına Alsınlar"

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'dan Hükümete Sert Uyarı:

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, 3 konfederasyonun ortak basın toplantısında hükümete sert eleştirilerde bulundu. Atalay, "Ülkeyi yönetenler akıllarını başlarına alsınlar" diyerek hükümeti açıkça uyardı. Bir gazetecinin "Eğer almazlarsa ne olacak?" sorusuna ise "Bir önümüzü görelim, ona göre ne yapacağımıza karar veririz" yanıtını verdi.

Ortak Basın Toplantısı

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Türk-İş Genel Merkezi'nde ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan katıldı.

Atalay'dan Sert Sözler

Toplantıda konuşan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, kamudaki ücret dengesizliğine dikkat çekti. Atalay, "10 bin TL'yle bir hafta geçinme şansımız yok. Tablo ortada. Ülkeyi yönetenler bizim taleplerimize olumlu bir cevap vermek zorundalar" dedi. 

Hükümete Tehdit

Atalay, "Akıllarını başlarına alsınlar" diyerek hükümete yönelik sert ifadeler kullandı. Atalay, "Yıllardır bakanlar gidip geliyor, bazı işini yapan bürokratlar harici diğer bürokratlar kendilerini istasyon, bakanları ise tren olarak görüyorlar. Sonra bu trene binip hepsini yolluyorlar. Onun için ülkeyi yönetenler de aklını başına alsın" diye konuştu.

Gazetecinin Sorusu

Bir gazetecinin "Almazlarsa ne olacak?" sorusuna ise Atalay, "Bizim arkadaşlarımız bu süreçle ilgili çalışıyorlar, bölgelerde ve ilçelerde beraber bir çalışma yapıyorlar onu da oturup konuşuruz. Bir önümüzü görelim, ona göre ne yapacağımıza karar veririz" dedi.

TÜİK Eleştirisi

Atalay, TÜİK'in açıkladığı rakamları gerçekçi bulmadıklarını belirterek, "Dayanacak gücümüz kalmadı. Kamu sektöründe en düşük ücretler veriliyor. Özel sektör patronları kazandıkları parayı işçilere vermekte çok cimri davranıyorlar. Bizim üzerimizden ellerini çeksinler" ifadelerini kullandı.

Birlikte Hareket Etme Vurgusu

Atalay, "Bizim üç konfederasyonun işçi meselesinde birlikte hareket etmesi gerekiyor. Toplum nerede ne yapacağını iyi bilir. Bu meseleyi emekçinin üstüne yıkmanın anlamı yok. Kemeri sık, faizi arttır, vergiyi yükselt; bunlar çözüm değil" dedi.

Ekonomik Kriz ve Huzur

Atalay, "Bir yerde ekonomik kriz varsa orada huzur yoktur. Bizim üzerimizden ellerini çeksinler" diyerek sözlerini tamamladı.

Önceki Haber SHP 14 Yıl Sonra Yeniden Kuruldu! Gözler Kılıçdaroğlu'nda
Sonraki Haber Siyasette Sürpriz İddia: Selim Temurci ve İsa Mesih Şahin AK Parti'ye Geçiyor
Benzer Haberler