Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki Konuşmasına Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki Konuşmasına Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaya sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Katliamı durdurmak yerine, kasabı kongrede ağırlayan ve konuşmasını 57 kez ayakta alkışlayan bir akıl ve vicdan tutulması ile karşı karşıyayız. Demokrasi dersi verenler, çağımızın Hitler'ini baş tacı edenler utanmıyor. Adalet yok, hukuk yok, merhamet yok," dedi.

Erdoğan'ın Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Konuşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yüksek Teknoloji Teşvik Programı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde alkışlanmasına tepki gösterdi. "Demokrasi ve insan hakları laflarını ağızlarından düşürmeyenler, katilleri alkışlıyor. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır?" dedi.

Erdoğan'dan Sanayicilere Teşekkür

Erdoğan, sanayicilere teşekkür ederek, "İmalat, istihdam ve ihracatla Türkiye ekonomisine katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Savunma sanayinden otomotive, kimyadan güneş enerjisine kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren şirketlere destek olmaya devam edeceğiz," dedi. 

Küresel Sisteme Eleştiri

Erdoğan, mevcut küresel sistemin miadını doldurduğunu belirterek, "İkinci Dünya Savaşı galiplerinin çıkarlarını korumak amacıyla kurulan bu sistem, artık iflas etmiştir. Suriye'deki ihtilaf, Ukrayna savaşı, Yemen ve Sudan'daki karışıklıklar, Gazze'deki ölümler bu sistemin başarısızlığını gösteriyor," dedi.

Türkiye'nin Ekonomik Hedefleri

Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik hedeflerine değinerek, "Kalkınma yolculuğumuzu hız kesmeden sürdürüyoruz. Son dönemde açıklanan veriler doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Türkiye Yüzyılı'nı yatırımın yüzyılı yapmayı hedefliyoruz," dedi. Togg'un başarısından da bahseden Erdoğan, "Togg artık yollarda. Yapamazsınız diyenlere inat, hedefimize ulaştık," dedi.

Yüksek Teknoloji ve Yatırım

Erdoğan, yüksek teknolojili yatırımların önemine vurgu yaparak, "Avrupa Yeşil Mutabakatı ve karbon düzenlemelerine uyum sağlamak için teşvikler devreye alınıyor. 750 milyon dolarlık finansmanı sanayici ve KOBİ'lere sunduk. Türkiye, yeni dönemin lideri olacak," dedi.

Önceki Haber Elon Musk, Netanyahu'nun Konuşmasını Coşkuyla İzledi
Sonraki Haber Trump'tan Netanyahu'ya Destek: "Seçilmezsem 3. Dünya Savaşı Çıkar"
Benzer Haberler