Tahliye Olan Sıla Doğu, "Dilan" Diye Bağırarak Gözyaşlarına Boğuldu

Tahliye Olan Sıla Doğu,

Kasım ayında tutuklanan Dilan Polat'ın kardeşleri Sıla Doğu ve Can Doğu, dün tahliye edildi. Cezaevinden çıkan Sıla Doğu, sinir krizi geçirerek "Dilan" diye ağladı.

Gözyaşları İçinde Tahliye

Kara para aklama, suç örgütü kurma ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanan Dilan Polat'ın ablası Sıla Doğu, serbest bırakıldı. Cezaevi önünde kardeşi Dilan Polat'ın tahliye edilmediğini öğrenen Sıla Doğu, sinir krizi geçirerek gözyaşlarına boğuldu ve "Dilan" diye bağırdı.

Zorlukla Sakinleştirildi

Gazete Magazin'in haberine göre, aylar sonra cezaevinden çıkan Sıla Doğu, kardeşi Dilan Polat'ın tahliye olmadığını öğrenince sinir krizi geçirdi. Çevresindekiler Sıla Doğu'yu zorlukla sakinleştirdi.

Doğu Kardeşler Serbest Bırakıldı

Dilan ve Engin Polat çifti ile birlikte, aralarında Polatların kardeşleri Sıla ve Can Doğu'nun da bulunduğu şahıslar hakkında aylık tutukluluk değerlendirmesi yapıldı. 4. Sulh Ceza Hakimliği, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Ahmet Gün ve Alper Kürşat Polat'ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Ancak, Sıla Doğu ve Can Doğu'nun tutuksuz yargılanmasına hükmedildi. Sıla Doğu'nun avukatı Sibel Bozkulak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Müvekkilim Sinem Sıla Doğu hakkında tahliye kararı verilmiştir." ifadelerini kullandı.

Ne Olmuştu?

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım'da ve devamında düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda, dijital materyal ve defterlere el konulmuştu. MASAK tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, Polat ailesine ait şirketlerde sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişinin olduğu belirlenmişti.

Şirketlere Kayyum Atanmıştı

Polat ailesine ait şirketler arasında yapılan para transferleri tespit edilince, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenlemişti. Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklanmış ve 27 şirkete kayyum atanmıştı.

Fenomenlere Soruşturma

Soruşturma kapsamında, Dilan Polat'ın 2019'da sosyal medya hesabından "şampiyonlar ligi" adıyla paylaştığı fotoğrafta yer alan bazı kişiler hakkında da soruşturma açılmıştı. Savcılık, bu kişiler hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirilmesini talep etmişti. Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği, sosyal medya fenomenleri Eylül Öztürk Özkan, Feyzanur Başar, İleyda Topal, İlke Ela Göz, Kadir Yiğit, Mervenur Korkut, Muhammet Oğuz Başar, Murat Yiğit, Nurgül Yiğit, Tolunay Topal, Tuğba Demirhan, Yavuz Selim Korkut, Habip Özsefil, Huri Özsefil ve Özge Duman'a yurt dışına çıkış yasağı getirmişti.

Önceki Haber Yeşilçam'ın Usta Oyuncusu Murat Soydan Hayatını Kaybetti
Sonraki Haber Timur Cihantimur'un Cezaevinden İlk Fotoğrafı Geldi
Benzer Haberler