Timur Cihantimur'un Cezaevinden İlk Fotoğrafı Geldi

Timur Cihantimur'un Cezaevinden İlk Fotoğrafı Geldi

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan kazanın ardından annesi Eylem Tok tarafından ABD'ye kaçırılan 16 yaşındaki Timur Cihantimur, 106 gün sonra yakalandı. Gazeteci Emrullah Erdinç, Cihantimur'un kaldığı ıslahevinden ilk fotoğrafını paylaştı.

Kaza Sonrası Firar ve Tutukluluk

Türkiye'de Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan kazadan sonra kırmızı bültenle aranan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, ABD'de yakalandı. İlk duruşmada tutukluluk hallerinin devamına karar verilen Cihantimur, bugün yeniden hakim karşısına çıkacak. Avukatları, cezaevi koşullarının kötü olduğunu belirterek denetimli serbestlik talep edecek.

Dosyada "Federal Suç" İbaresi

Connecticut eyaletinde reşit olmayan çocukların tutulduğu ıslah evindeki dosyada, Cihantimur'un 14 Haziran 2024'te buraya getirildiği belirtiliyor. 28 Haziran'da 17 yaşına girecek olan Cihantimur'un dosyasında "Federal Suç" ibaresi dikkat çekiyor.

Islah Evi Koşulları ve Avukatların İddiaları

Avukatlar, Cihantimur'un ot yolma, yer ve tuvalet temizleme gibi görevleri yapmak zorunda kaldığını ve kötü şartlarda tutulduğunu öne sürdü. "Bu çocuğun topluma kazandırılması lazım. Verilen görevleri yapmakta zorlanıyor ve kendisine zarar vermesinden korkuyoruz," diyen avukatlar, tahliye olmaması halinde yerinin değiştirilmesini talep etti. Ancak hakim, bu talepleri reddetti.

Önceki Haber Tahliye Olan Sıla Doğu, "Dilan" Diye Bağırarak Gözyaşlarına Boğuldu
Sonraki Haber Dilan Polat'a 27 Yıl Hapis Talebi! Savcılık İddianamesi Gündem Yarattı
Benzer Haberler