Engin Polat Tahliye Edildi

Engin Polat Tahliye Edildi

Dilan ve Engin Polat’ın kara para aklama suçlamasıyla yargılandığı davada ara karar çıktı. 40 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Engin Polat ve üç sanık tahliye edildi, davada tutuklu sanık kalmadı.

Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanık, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme," "kara para aklama" ve "yasa dışı bahis" suçlamalarıyla Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat SEGBIS sistemiyle katılırken, tutuklu sanıklar Ahmet Gün, tutuksuz sanıklar Dilan Polat, Sinem Sıla Doğu ve Can Doğu da mahkemede hazır bulundu.

Dört Sanık Serbest Bırakıldı

Mahkeme, Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tahliyesine karar verdi. Ancak mal varlığı üzerindeki tedbirler kaldırılmadı ve sanıkların yurt dışına çıkış yasağı devam etti. Sanıklara ait dijital materyallerin sahiplerine iadesine karar verilirken, duruşma 19 Aralık 2024’e ertelendi.

Dilan Polat Sevince Boğuldu

Tahliye kararını duyan Dilan Polat sevinç gözyaşları dökerken, kızını arayarak babasının tahliye olduğunu söyledi. Kardeşi Sıla Doğu ise “Adalet yerini buldu” dedi.

Polat Davasının Geçmişi

Dilan ve Engin Polat, 1 Kasım 2023'te yapılan operasyonlarda gözaltına alınmıştı. Mali Suçları Araştırma Kurulu raporuna göre, sahte fatura düzenleyerek 200 milyon lira para girdisi sağladıkları iddia edilmişti. Savcılık, Polat çiftine 40 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

Önceki Haber Ahu Tuğba'nın Kızı Anjelik Calvin, Annesini Ölü Bulduğu Anları Anlattı
Sonraki Haber Engin Polat Cezaevinden Tahliye Edildi: "Çok Mutluyuz"
Benzer Haberler