Muğla Yatağan'da Orman Yangını: Baba ve Oğlu Gözaltında

Muğla Yatağan'da Orman Yangını: Baba ve Oğlu Gözaltında

Muğla'nın Yatağan ilçesinde çıkan orman yangınına ilişkin bir baba ile oğlu gözaltına alındı. Yangının, baba ve oğlunun 65 adet arı kovanına körükle duman verirken çıktığı tespit edildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, toplamda 247 orman yangınına müdahale edildiğini ve şu anda tehlike arz eden bir durum olmadığını açıkladı.

MUĞLA'DA ÜÇ AYRI İLÇEDE ORMAN YANGINI

Muğla'nın Menteşe, Yatağan ve Datça ilçelerinde başlayan orman yangınlarına hem karadan hem de havadan müdahale ediliyor. Yangınlar, Yatağan ilçesine bağlı Yava Mahallesi ve Menteşe ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi ormanlık alanlarında öğle saatlerinde başladı. Alevlerin yükselmesiyle birlikte vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi ve bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi.

YANGINA SEBEP OLAN BABA VE OĞLU GÖZALTINDA

Yatağan'da çıkan yangının ardından yapılan araştırmada, baba M.Ş. (78) ve oğlu İ.Ş.'nin (47) arı kovanlarına körükle duman vermesi sırasında yangın çıktığı belirlendi. Bu olay sonrası baba ve oğlu gözaltına alındı.

AYDIN-MUĞLA KARAYOLU KAPATILDI, KÖYLER TAHLİYE EDİLDİ

Yangının hızla yayıldığı bölgelerde karadan ve havadan yoğun bir mücadele veriliyor. Alevler nedeniyle Aydın-Muğla karayolu trafiğe kapatıldı, Nebiköy ve Kafaca köyleri tedbir amaçlı tahliye edildi. Rüzgarın etkisiyle genişleyen yangın alanı, ekiplerin koordineli çalışmalarıyla kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangının çıkış nedeni henüz kesinleşmezken, yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

BAKAN YUMAKLI: ŞU AN TEHLİKE ARZ EDEN BİR YANGIN YOK

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlarla ilgili son durumu değerlendirerek, 247 yangından 241'ine müdahale edildiğini ve şu an için tehlike arz eden bir orman yangını bulunmadığını belirtti. Bakan Yumaklı, Muğla Yatağan'da herhangi bir risk olmadığını ancak tedbir amaçlı olarak 3 köyde 58 evin tahliye edildiğini de sözlerine ekledi.

3 ŞÜPHELİ ARANIYOR

Bakan Yumaklı, İzmir Yamanlar'da 3 kişinin orman yangınlarıyla ilgili olarak arandığını, İzmir Ödemiş'te 2 ve Bolu'da 4 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Önceki Haber Hababam Sınıfı'nın 'Bacaksız'ı Tuncay Akça Hayatını Kaybetti
Sonraki Haber Manisa ve Uşak'ta Günlerdir Süren Orman Yangınları Söndürüldü
Benzer Haberler