MİT’ten Nokta Operasyon: PKK’nın Bomba Uzmanları Etkisiz Hale Getirildi

MİT’ten Nokta Operasyon: PKK’nın Bomba Uzmanları Etkisiz Hale Getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın bomba uzmanları Bahar Akyol ve Nurbahar Karadağlı’yı Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. Teröristlerin, el yapımı patlayıcı hazırlıkları sırasında etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Bomba Hazırlığı Sırasında Yakalandılar

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, MİT’in uzun süredir takip ettiği “Faraşin Gabar” kod adlı Bahar Akyol ve “Tijda Jiyan” kod adlı Nurbahar Karadağlı’nın Hakurk’ta olduğu tespit edildi. Teröristlerin el yapımı patlayıcı hazırlığı sırasında düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirildikleri öğrenildi.

Saldırı ve Sabotaj Eğitimleri Almışlardı

Akyol’un, 2015’te Şırnak’ın Cizre ilçesindeki hendek-barikat olaylarına katıldığı, sonrasında terör örgütü PKK/KCK’nın kırsal kadrosuna katıldığı ve Irak’taki kamplarda silah eğitimi aldığı belirtildi. 2019’da Haftanin’de, 2020’de ise Hakurk’ta faaliyet gösteren Akyol’un saldırı ve sabotaj konularında uzmanlaştığı öğrenildi. 2014’te örgüte katılan Karadağlı’nın ise 2023’te Hakurk kırsalına geçerek burada saldırı ve sabotaj eğitimleri aldığı bildirildi.

Önceki Haber Türkiye'den Ege'de Yeni Jet Üssü Hamlesi
Sonraki Haber ABD Savaş Gemisi İzmir Limanı’nda
Benzer Haberler