ABD Savaş Gemisi İzmir Limanı’nda

ABD Savaş Gemisi İzmir Limanı’nda

Milli Savunma Bakanlığı, Amerikan savaş gemisi USS Wasp'ın 1-5 Eylül tarihleri arasında İzmir Limanı’nı ziyaret edeceğini açıklamıştı. Pazartesi günü İzmir’e demir atan gemi, daha önce Türkiye’nin ilk amfibi savaş gemisi TCG Anadolu ile Akdeniz’de ortak bir tatbikat yapmıştı.

Tatbikata Katılan Gemiler

Bu tatbikata USS Oak Hill ve TCG Gökova gemileri de katıldı, ancak Milli Savunma Bakanlığı tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. USS Wasp, Doğu Akdeniz’de diğer Amerikan gemileri USS New York ve USS Oak Hill ile birlikte görev yapıyor.

ABD’nin Artan Akdeniz Varlığı

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, güdümlü füze denizaltısı USS Georgia’nın Orta Doğu’ya konuşlandırıldığını duyurdu. USS Georgia, özel harekat kuvvetleri taşıma kapasitesine sahip ve 154 Tomahawk füzesi ile donatılmış. ABD’nin bölgedeki artan askeri varlığı, bazı ülkelerde endişeye yol açıyor.

Kıbrıs’a Yapılan Ziyaretler Tepki Çekti

Amerikan savaş gemilerinin Güney Kıbrıs’ı ziyaretleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından eleştirildi. KKTC Dışişleri, bu ziyaretlerin ABD’nin Güney Kıbrıs’a verdiği desteği gösterdiğini ve bölgedeki gerilimi artırdığını belirtti.

Önceki Haber MİT’ten Nokta Operasyon: PKK’nın Bomba Uzmanları Etkisiz Hale Getirildi
Sonraki Haber Irak’ın Kuzeyine Düzenlenen Operasyonda 27 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Benzer Haberler