Kamala Harris'e Beklenen Destek Gelmedi

Kamala Harris'e Beklenen Destek Gelmedi

ABD Başkanı Joe Biden'ın seçim yarışından çekilmesi sonrası, yerine aday gösterdiği yardımcısı Kamala Harris'e beklenen destek gelmedi. Eski Başkan Barack Obama, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Michigan Valisi Gretchen Whitmer gibi önemli isimler, Harris'e açıkça destek vermedi.

Biden, Kamala Harris'i Destekliyor

Sağlık sorunları nedeniyle eleştirilen Biden, seçim yarışından çekilme kararını duyurarak Harris'in adaylığını desteklediğini sosyal medya hesabından açıkladı. Biden, "2020 seçimlerinde Kamala Harris'i başkan yardımcısı adayı olarak seçmek en iyi kararımdı. Bugün de Kamala'ya tam destek veriyorum" ifadelerini kullandı.

Önemli İsimler Sessiz Kaldı

Demokrat Parti'den birçok isim hızla Harris'in başkan adaylığını desteklerken, partinin önemli isimleri sessiz kaldı. Eski Başkan Barack Obama, yazılı açıklamasında Biden'ın liderliğine olan güvenini belirtse de, Harris'in adaylığına açıkça destek vermedi. Obama, "Gelecek günlerde bilinmeyen sularda yüzeceğiz ancak parti liderlerimize güvenim sonsuz" dedi.

Pelosi ve Blinken de Destek Vermedi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Biden'ın başarısını övdüğü paylaşımında Harris'e destek vermedi. Eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de Harris'e destek konusunda sessiz kalanlar arasında yer aldı. 

Diğer Etkili İsimler de Sessiz

Michigan Valisi Gretchen Whitmer, Senato Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer ve Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Demokrat Hakeem Jeffries gibi etkili isimler de Harris'in adaylığı konusunda herhangi bir değerlendirme yapmadı.

Önceki Haber Biden'ın Adaylıktan Çekilmesi Şok Etkisi Yarattı: Danışmanları Bile Sosyal Medyadan Öğrendi
Sonraki Haber Kamala Harris 24 Saatte 81 Milyon Dolar Bağış Toplayarak Rekora İmza Attı
Benzer Haberler