İstanbul ve Marmara Bölgesi İçin Şiddetli Yağış Uyarısı

İstanbul ve Marmara Bölgesi İçin Şiddetli Yağış Uyarısı

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul ve Marmara Bölgesi için sağanak yağış uyarısı yaptı. İstanbul’da gece saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağış, kent genelinde etkili oldu ve hava sıcaklıkları hissedilir derecede düştü. AKOM, yağışların Salı akşamına kadar devam edeceğini ve özellikle Şile, Beykoz, Çekmeköy ve Tuzla gibi kuzey ve doğu ilçelerde kuvvetli olabileceğini belirtti. Çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de 13 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bu iller arasında İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova ve Sakarya gibi şehirler de yer alıyor. Vatandaşlar sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz bölgelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar görülecek. Rüzgarın Marmara, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’da kuzeybatıdan eserek zaman zaman fırtına hızına ulaşması bekleniyor. Çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Önceki Haber Fındık Sektörüne Büyük Müjde: Türkiye’nin İlk Fındık Haber Sitesi Yayında!
Sonraki Haber Meteoroloji'den 3 İl İçin Turuncu, 14 İl İçin Sarı Uyarı: 3 İlde Okullar Tatil
Benzer Haberler