Meteoroloji'den Kritik Uyarı: Yağmur Kapıda, Pazartesi İstanbul'da Sıcaklık Düşüyor

Meteoroloji'den Kritik Uyarı: Yağmur Kapıda, Pazartesi İstanbul'da Sıcaklık Düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5-6 Ekim tarihleri için hava durumu tahminlerini il bazında paylaştı. Özellikle İstanbul ve Marmara Bölgesi için dikkat çeken bir uyarı yapıldı. 5 Ekim 2024 Cumartesi günü itibariyle yurt genelinde önemli bir yağış beklenmiyor. Ancak 7 Ekim Pazartesi günü Marmara Bölgesi'nde etkili olacak sağanak yağışların, İstanbul'da sıcaklıkları 23 dereceye kadar düşüreceği tahmin ediliyor.

Hafta Sonu Hava Güneşli

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, hafta sonu ülke genelinde yağış beklenmiyor. Batı kesimlerde yer yer parçalı bulutlu hava görülse de, diğer bölgelerde az bulutlu ve açık bir hava hâkim olacak. Hava sıcaklıklarının ise 1-3 derece artarak, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Pazartesi Yağış Geliyor

Hafta sonu açık ve mevsim normallerinde seyredecek olan hava, Pazartesi günü yerini yağışlara bırakacak. Marmara, Ege'nin kuzey kesimleri ve Batı Karadeniz'de sağanak yağışlar etkili olacak. İstanbul'da ise sıcaklık 23 dereceye kadar düşecek. Pazartesi günü özellikle bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

Önceki Haber Haber Yazılımı Nasıl Olmalı ve Nasıl Olmamalı?
Sonraki Haber İstanbul'da Kan Donduran Cinayet: İki Kadını Öldürüp İntihar Eden Şahıs, Vahşeti Önceden Planlamış
Benzer Haberler