İsrail'den Yeni Saldırı: Lübnan'dan Sonra Suriye'yi Vurdu, 5 Asker Hayatını Kaybetti

İsrail'den Yeni Saldırı: Lübnan'dan Sonra Suriye'yi Vurdu, 5 Asker Hayatını Kaybetti

İsrail'in Lübnan'da yoğunlaştırdığı hava saldırıları Suriye'ye sıçradı. İsrail savaş uçaklarının, Suriye'nin başkenti Şam yakınlarına düzenlediği hava saldırısında 5 Suriye askeri hayatını kaybetti. Filistin ve Lübnan’da operasyonlarını sürdüren İsrail, saldırılarını kuzeye doğru genişletti. Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, İsrail’in Şam kırsalındaki Suriye-Lübnan sınırında bulunan bir askeri bölgeyi hedef aldığını ve bu saldırıda 5 askerin öldüğünü duyurdu.

Hizbullah ve Esad Yönetimi 

İsrail, 8 Ekim'den bu yana Hizbullah ile kontrollü çatışmalara devam ediyor. 23 Eylül'de Lübnan'ın güneyi, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yönelik yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan yetkililerine göre bu saldırılarda 748 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 150 bin kişi yerinden oldu. Hizbullah'ın, Suriye'deki Esad rejimini desteklediği biliniyor.

İsrail'in Açıklaması 

Saldırı, İsrail ordusunun bir gün önce yaptığı açıklamada, Hizbullah’ın Suriye-Lübnan sınırındaki altyapıyı kullanarak Lübnan’a silah aktardığını öne sürmesinin ardından gerçekleşti. Suriye Savunma Bakanlığı, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail’in Kfar Yabus yakınlarındaki askeri mevzilerini hedef aldığını belirtti.

İsrail'den Yeni Saldırılar Gelebilir 

İsrail Savunma Bakanı, Safed kentini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Hizbullah’a yönelik saldırıların artırılacağını belirtti. Gallant, "Kuzeydeki güvenliği sağlamak ve tahliye edilenleri evlerine döndürmek için saldırılarımızı artıracağız" dedi.

Netanyahu Protestolarla Karşılandı 

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapacağı konuşma öncesi Gazze'deki saldırılara karşı çıkan Yahudi protestocular tarafından BM Genel Merkezi önünde protesto edildi. Protestocular, Gazze’de ateşkes çağrısı yaparak, Netanyahu'nun hem İsrail'de hem de BM'de dünyaya yalan söylediğini iddia etti. Göstericiler, "Savaşı bitirin, çocukları öldürmeyi bırakın, barış anlaşmasını imzalayın" çağrısında bulundu.

Önceki Haber Lübnan'da Büyük Göç! Kara Harekatı Tehdidiyle 500 Bin Kişi Güvenli Bölgelere Taşındı
Sonraki Haber İsrail Saldırıları Sonrası Nasrallah Öldü mü? Resmi Açıklama Geldi
Benzer Haberler