İsrail Saldırıları Sonrası Nasrallah Öldü mü? Resmi Açıklama Geldi

İsrail Saldırıları Sonrası Nasrallah Öldü mü? Resmi Açıklama Geldi

İsrail, Beyrut'ta Hizbullah'ın ana karargahını hedef aldı ve saldırılar sonucunda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldüğü iddiaları ortaya atıldı. Ancak İran Tasnim Haber Ajansı ve Hizbullah'a yakın kaynaklar, Nasrallah'ın hayatta olduğunu ve güvende bulunduğunu açıkladı.

İsrail'e ait savaş uçakları, Hizbullah'ın güçlü olduğu Dahiye bölgesinde Burj el-Beracine, Kifaat, Şuveyfat, Hades ve Leylaki mahallelerine 60'tan fazla hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılar sonucunda 6 kişi hayatını kaybederken, 91 kişi yaralandı. En çok merak edilen soru ise; Nasrallah’ın saldırı sırasında karargahta olup olmadığı.

Netanyahu’nun Konuşmasının Ardından Saldırı Başladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasından hemen sonra İsrail savaş uçakları Beyrut'a saldırı düzenledi. Beyrut'un Dahiye bölgesi büyük bir yıkıma sahne oldu. Saldırılar aynı zamanda Sur ve Bekaa bölgelerindeki Hizbullah hedeflerini de vurdu. Dahiye bölgesinden kuzeye doğru yoğun bir göç başladı ve birçok Lübnanlı, güvenli bir yer bulmak amacıyla evlerini terk etti.

Nasrallah’ın Durumu Hakkında Karışık Bilgiler

İsrail medyası, saldırılarda Nasrallah'ın öldüğünü iddia ederken, İran kaynakları ve Hizbullah yetkilileri bu iddiaları yalanladı. "Nasrallah hayatta ve güvende" açıklaması yapılmasına rağmen, İsrail henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak saldırılarda Hizbullah’ın füze birimlerinden sorumlu komutanının öldüğü doğrulandı.

İsrail Saldırıları Sürüyor

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, saldırı öncesinde Dahiye bölgesinde yer alan bazı binaların boşaltılması talimatını vermişti. "Hizbullah'a yakın bu binaları derhal terk edin ve en az 500 metre uzaklaşın" uyarısı yapılmasının ardından İsrail, bölgedeki hedeflere yoğun saldırı başlattı ve "Hizbullah’a ait hedefleri vurmaya devam ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Önceki Haber İsrail'den Yeni Saldırı: Lübnan'dan Sonra Suriye'yi Vurdu, 5 Asker Hayatını Kaybetti
Sonraki Haber Nasrallah'ın Ölümünün Ardından İran Alarmda: Hamaney Güvenli Bölgeye Taşındı
Benzer Haberler