Google'dan Öğrencilere Müjde: Gemini ve Yeni Eğitim Araçları Geliyor!

Google'dan Öğrencilere Müjde: Gemini ve Yeni Eğitim Araçları Geliyor!

Google, yapay zekâ tabanlı okuma destek aracı Gemini'yi okul hesabı olan gençler için aktif hale getiriyor. Daha önce yalnızca kişisel hesaplar aracılığıyla erişilebilen Gemini, artık eğitim hesaplarıyla da kullanılabilecek. Google, bu yeniliğin "önümüzdeki aylarda" hayata geçeceğini duyurdu.

Global Erişim ve Veri Güvenliği

Gemini, 100'den fazla ülkede okul hesabı olan gençlere İngilizce olarak sunulacak. Yöneticiler, bu hesaplarda Gemini'yi etkinleştirmeyi seçebilecek ve hizmet, kullanıldığında ek veri koruma önlemleri sunacak. Google, okul hesaplarından oluşturulan verilerin incelenmeyeceği, yapay zekâ modellerini eğitmek için kullanılmayacağı ve diğer kullanıcılarla veya kurumlarla paylaşılmayacağı garantisini verdi.

Google Classroom'da Birlikte Okuma Özelliği

Google'ın okulla ilgili tek yeniliği Gemini değil. Şirket, Classroom'da birlikte okuma özelliğini dünya çapında başlatacağını da açıkladı. Bu özellik, öğrencilerin okuma becerilerini geliştirmelerine ve "gerçek zamanlı destek" almalarına olanak tanıyacak. Şimdilik yalnızca İngilizce olarak sunulan bu özellik, öğrencilerin okuma süreçlerini daha verimli hale getirecek.

Yöneticiler İçin Güvenlik Özellikleri

Google, yöneticiler için çeşitli güvenlik özelliklerine de dikkat çekti. Bu özellikler arasında çok taraflı onay (hassas değişiklikler yapmak için birden fazla yöneticinin onayı), öğrencilerin doğrudan mesaj başlatmasını engelleme yeteneği ve güvenliği ihlal edilmiş cihazları proaktif olarak engelleme yeteneği yer alıyor.

Chromebook ve Chrome İçin Erişilebilirlik Özellikleri

Google, ayrıca Chromebook'lar ve Chrome tarayıcısı için çeşitli erişilebilirlik özelliklerini duyurdu. Bu yenilikler arasında, Chrome'un okuma modundaki yüksek sesle okuma özelliği, ekran okumak için Chrome'daki PDF'lerden metin çıkarma ve firmanın yılsonunda gelecek olan Project Gameface özelliği bulunuyor.

Bu gelişmelerle Google, öğrencilerin eğitim süreçlerini daha verimli ve güvenli hale getirmeyi hedefliyor. Yeni yapay zekâ aracı Gemini ve diğer özellikler, gençlerin eğitimde teknolojiyi daha etkin kullanmalarına olanak tanıyacak.

Önceki Haber WhatsApp’tan 32 Kişiyle Aynı Anda Görüntülü Görüşme Özelliği
Sonraki Haber MacOS için ChatGPT Uygulaması Artık Herkese Açık
Benzer Haberler