Abbas'ın Konuşmasında Dikkat Çeken Anlar: Erdoğan Ayakta Alkışladı

Abbas'ın Konuşmasında Dikkat Çeken Anlar: Erdoğan Ayakta Alkışladı

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle geldiği Türkiye'de önemli mesajlar verdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekillerine hitap eden Abbas, Gazze'ye gitme planlarından bahsederek, "Benim hayatım, Gazze'deki bir çocuğun hayatından daha değerli değildir" ve "Kudüs'e, ebedi başkentimize de gideceğim" dedi. Bu sözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı.

Meclis'teki bu özel oturum nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı. TBMM'de yapılan bomba aramalarının ardından, vekillere Filistin ve Türkiye bayraklarının yer aldığı atkılar dağıtıldı. Oturuma Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer siyasi liderler katılırken, CHP lideri Özgür Özel ayağındaki kırık nedeniyle katılamadı.

Abbas'ın konuşması, 45 dakika sürdü ve konuşma boyunca vekiller 29 kez ayağa kalkarak alkışladı. Erdoğan, Abbas'ın özellikle Gazze ve Kudüs ile ilgili sözlerinde ayağa kalkarak alkışlayanlar arasında yer aldı. Konuşmanın ardından Erdoğan, Abbas ve bazı milletvekilleri kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Önceki Haber 524 Kişi Hayatını Kaybetti! DSÖ, Maymun Çiçeği Virüsünü Küresel Sağlık Acil Durumu İlan Etti
Sonraki Haber Dünya Yeni Bir Tehditle Karşı Karşıya: Maymun Çiçeği Virüsünden Korunmanın Yolu
Benzer Haberler